Gemeente Gemeente Hove

10-Sint-Jozefkerk, A. Rodenbachstraat 33

De Sint-Jozefkerk is een fraaie, moderne tweebeukige kerk. De beuken staan haaks op mekaar. In de zo gevormde hoek is een ruim koor. In de gaanderij daartegenover staat een harmonium en is er ruimte voor het zangkoor. Aan de wanden hangen werken van Gard Vanmechelen en een grafiek van Hovenaar J. Schoeters. Het mooie tabernakel is werk van het Antwerps huis Bastiaens. Naast de deur naar de sacristie hangt een mozaïek, keurig kopiewerk van een Kretenzisch icoon (Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand) uit Rome.

Op 24 juli 1958 werd Henri Van Gaal door kardinaal Van Roey als pastoor van de nieuwe parochie Sint-Jozef Hove aangesteld. Toen hij in zijn nieuwe parochie aankwam, was er eigenlijk nog geen kerk. Door de sterke bevolkingsaangroei werden in 1951 drie kleuterklassen opgericht aan de J. Mattheessensstraat, die men de Maria Assumptaschool noemde. De klassen waren ontworpen door de Hovese architect Huib Hoste. Twee van de drie klassen werden op zon- en feestdagen omgevormd tot kerk. Bij huwelijken en lijkdiensten moesten de kinderen onder leiding van zuster Romana in één klas worden samengebracht.

Op 1 mei 1968 werd de kerk ingewijd. Het werd een typisch moderne kerk met ongeveer 450 zitplaatsen. In 2015 werd een deel van de kerk in pacht gegeven aan de Volkssterrenwacht, die er een planetarium inrichtte.