Gemeente Gemeente Hove

10.000 stappen: Hove maakt werk van een beweegvriendelijkere buurt

Amper 40 procent van de Vlamingen beweegt voldoende. Om gezond te blijven, streef je best elke week naar 150 minuten beweging aan matige intensiteit (zoals wandelen, fietsen, ramen wassen, harken in de tuin,…), of eenvoudiger: door 10.000 stappen per dag te zetten (8.000 voor 65+). Want élke stap telt en daar willen we onze inwoners bij helpen.

Ons lokaal bestuur engageerde zich deze legislatuur voor ‘10.000 stappen: Elke stap telt’, een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Zo willen we de komende jaren extra inzetten op acties die aanzetten tot bewegen, bijvoorbeeld dit jaar op signalisaties in het straatbeeld. De volgende jaren focust het project zich op beweegroutes, gezonde mobiliteit en op lokale acties in samenwerking met verenigingen. Het einddoel? Gezonde inwoners die meer bewegen, en als het kan 10.000 stappen per dag zetten dankzij een combinatie van toffe sensibilisering en beweegvriendelijke buurten.

Jouw mening telt! Welke buurt mag beweegvriendelijk(er) zijn en hoe?

Om tegen de zomer te bepalen op welke wijk(en) we ons gaan focussen en om te beslissen welke middelen we hiervoor gaan gebruiken, is de mening van onze inwoners belangrijk. Denk jij aan een buurt om acties op te zetten? Heb jij bepaalde ideeën om beweging in de wijk te stimuleren? Wil jij graag advies geven, dit jaar of zelfs de komende jaren? Bezorg dan je gegevens aan Lukas via lukas.vanderick@hove.be en we contacteren jou binnenkort!

Gepubliceerd op  do 18 mrt 2021