Gemeente Gemeente Hove

12 mei: Proeven van de Zuidrand

Ontdek de lokale troeven van de Zuidrand tijdens de week van de Korte Keten op zondag 12 mei. Kom mee proeven, fietsen en kennismaken met de boeren uit de Zuidrand.

Fietstochten

Op zondag 12 mei brengen twee bijzondere fietstochten je langs enkele landbouwers uit Aartselaar, Kontich en Edegem. Je krijgt ter plaatse van de boeren een korte rondleiding die je een unieke blik achter de schermen van het boerenleven geeft. Afspraak om 11 of 13 uur aan de Bloemenplukweide in Aartselaar of aan Malisart-Bella & Rosita in Edegem.

 

Eten op een unieke locatie: hoevepicknick en Zuidrand strekenmarkt

Bij de Bloemenplukweide in Aartselaar kan je tussen 12 en 14 uur genieten van een heerlijke hoevepicknick met uitsluitend lokale hoeve- en streekproducten uit de Zuidrand. Wij zorgen voor lekkers, jij voor je bord en bestek. Zo laten we zo weinig mogelijk afval achter op de wei. Op de Zuidrand strekenmarkt krijg je de kans om kennis te maken met enkele streekproducenten en hun aanbod aan lekkere streekbiertjes en zoete lekkernijen. Tussendoor kan je luisteren naar een speelse vertelling over het boerenleven: plezier voor jong en oud!

Waar? Bloemenplukweide, Groenenhoek 56, Aartselaar (fietstocht en picknick) en Bella & Rosita, Aartselaarstraat 2, Edegem (fietstocht). Wanneer? Zondag 12 mei van 10 tot 17 uur; de begeleide fietstochten starten om 11 en 13 uur, picknick van 12 tot 14 uur. Prijs? Fietstocht: 5 EUR, picknick: 10 EUR (volwassene) of 7 EUR (kind -12 jaar). Wil je je graag inschrijven? Dat kan via www.dezuidrand.be. Opgelet: vol is vol!

Gepubliceerd op  di 16 apr 2019