Gemeente Gemeente Hove

13de Hovese Scholencup

Elk jaar strijden de leerlingen van de Hovese basisscholen voor een felbegeerde voetbalbeker, de ‘Hovese Scholencup’. Op zaterdag 2 juni zullen ze opnieuw schitterende wedstrijden afleveren met een ouderwets karakter aan inzet, teamspirit en sportiviteit.

De Hovese Scholencup is een grensoverschrijdende happening die de scholen van Hove dichter bij elkaar brengt. Het is een gezellige traditie geworden. ’t Groen Schooltje, Regina Pacis 1, Regina Pacis 2 en de A. Rodenbachschool brengen het elk jaar voor mekaar: ze geven het gevoel dat echte cupmatchen nog bestaan en dat voetbal een feest is. Het is een ware verbroedering tussen de scholen, met klassieke voetbalgezangen, medailles en ererondes. Een plezier om te beleven, op en naast het veld.

De Scholencup is een organisatie van de sportdienst, in nauwe samenwerking met voetbalvereniging Koninklijke Hove Sport. Meer info bij de sportdienst (sport@hove.be, 03 454 39 01). De kinderen kunnen zich inschrijven via inschrijvingsformulieren op school.

Allen daarheen op zaterdag 2 juni vanaf 9.30 uur en vergeet niet te supporteren in de kleuren van je school. Plaats van actie: de gemeentelijke voetbalterreinen van Hove Sport aan de Lintsesteenweg.

Gepubliceerd op  di 15 mei 2018