Gemeente Gemeente Hove

28 april: Beethoven 2020: Hoe werd Beethoven een genie?

In 2020 zou de tweehonderdvijftigste verjaardag van Ludwig van Beethoven, Duits componist, musicus en dirigent, uitgebreid gevierd worden. COVID-19 strooide echter roet in het eten… Het Bibkwintet is blij deze lezing alsnog te kunnen aanbieden.

Jan Caeyers, professor, dirigent, musicoloog en groot Beethovenkenner, neemt ons mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven van Beethoven als mens en kunstenaar. Wat maakt iemand tot een ‘genie’? Had Beethoven echt een buitengewoon talent of speelde de cultuurhistorische context een rol? Jan Caeyers vertelt op zijn eigen enthousiaste manier over het leven en werk van Beethoven en illustreert sleutelmomenten met muziekfragmenten. Deze lezing wordt een verrijking voor wie al van Beethoven houdt en een ontdekking voor wie hem wil leren kennen.

Woensdag 28 april om 20 uur in Theater Vooruit in Boechout (Sint-Bavoplein 17). Info en tickets (7 euro) vanaf 15 maart op https://bibkwintet.bibliotheek.be/ of in een van de zes organiserende bibliotheken. Vooraf een ticket kopen is verplicht. Ticketverkoop per bezoekbubbel. Vergeet je mondmasker niet!

Gepubliceerd op  zo 14 mrt 2021