Gemeente Gemeente Hove

28+30 oktober: Fortnite en FIFA 2020 herfsttoernooi (10-17 en 8-17 jaar)

De populariteit van e-sports groeit dag na dag en niets is spannender dan een competitie! Alléén spelen is leuk, maar in een toernooivorm tegen je vrienden is het nog leuker. Dat kan op maandag 28 oktober en woensdag 30 oktober van 13 tot 16 uur in De Markgraaf!

Fortnite (28 oktober)

Fortnite werkt volgens het principe van wie als laatst overblijft (‘Last Man Standing’). Het spel wordt in de derde persoon gespeeld. De spelers worden op een eiland gedropt, met maximaal honderd spelers. Na de landing dient de speler wapens te zoeken ter verdediging en om medespelers uit te schakelen. Het speelveld op het eiland wordt steeds kleiner door een storm die steeds groter wordt. Hierdoor zullen de spelers elkaar op een gegeven moment tegenkomen. De speler die als laatste weet te overleven is de winnaar. De vormgeving van het spel is niet realistisch en er vloeit geen bloed. Om 13 uur gaat het toernooi van start. Eén Fortnite (solo)wedstrijd duurt maximaal twintig minuten. Om 16 uur eindigt het toernooi en volgt er nog een prijsuitreiking. Voor maximum 24 deelnemers van 10 tot en met 17 jaar.

 

FIFA 2020 (30 oktober)

Ga het duel aan in de nieuwste versie van dit waanzinnig populaire game en kroon jezelf tot kampioen van de FIFA 2020 Cup Hove. Ben je tussen de 8 en 17 jaar? Dan kan je meedoen aan dit 1v1-toernooi. Om 13 uur gaat het toernooi van start met de poulewedstrijden. Na de poulefase gaan de nummers één en twee (en mogelijk beste derde) door naar de knock-outfase, waar er wordt gespeeld tot er twee deelnemers overblijven voor de finale. Ook de troostfinale tussen de nummers drie en vier wordt gespeeld.

 

Info en inschrijvingen

De deelnameprijs bedraagt 5 EUR. Meer info via jeugd@hove.be. Inschrijven kan vanaf maandag 7 oktober op de webshop van de gemeente, https://hove.recreatex.be 

Gepubliceerd op  vr 20 sep 2019