Gemeente Gemeente Hove

3 juni: theater: ‘Soldaat Peaceful’

Zondag 3 juni om 14.30 uur in Da Capo. Kaarten: 7 EUR in voorverkoop (online of bij de cultuurdienst, de bib of het dienstencentrum), 10 EUR aan de kassa.

Soldaat Peaceful wil niet vergeten. Hij werd tijdens de Grote Oorlog gerekruteerd om als veel te jonge soldaat in Vlaanderen te gaan vechten tegen het Duitse leger. Jaren later neemt hij ons mee in een spel van herinnering en tijd over zijn onverwerkte verleden. Hij vertelt ons over zijn gelukkige jeugdjaren op het Britse platteland, de opwindende avonturen met Molly en Dikke John, zijn liefde voor Ma en voor zijn grote broer en voorbeeld, Charlie. Dit alles wordt echter overschaduwd door de vroege dood van zijn vader. Uiteindelijk moeten de warme herinneringen plaatsmaken voor de brutaliteit van de oorlog, die hem genadeloos de loopgraven injaagt en hem confronteert met de even gruwelijke als onbegrijpelijke oorlogslogica.

Vertolking: Erik Burke. Auteur: Simon Reade, naar de roman van Michael Morpurgo. Regie: Ron Cornet. Muziek gecomponeerd door Jan Moonen. Vertaling: Gerd de Ley. Duurtijd: 1 uur 20 minuten.

https://hove.recreatex.be/ 

Gepubliceerd op  ma 16 apr 2018