Gemeente Gemeente Hove

50 jaar en 500 edities infoHove

Rond 28 december valt ons maandelijks infoblad weer in je brievenbus, deze keer in een nieuw formaat (A5) en in de nieuwe huisstijl van ons lokaal bestuur.

Ons gemeentelijk inlichtingenblad van 1971 is een dynamische vijftiger geworden. Schepen van Communicatie en Samenleven Els Nelen-Pauwels blikt terug en kijkt vooruit.

Els: “In een meer en meer gedigitaliseerde wereld zou je kunnen denken dat we stilaan afscheid moeten nemen van deze vorm van communiceren. Uit de enquête van de communicatiedienst begin 2020 bleek echter dat naast de website van ons lokaal bestuur infoHove voor onze inwoners de belangrijkste bron van informatie is over het beleid van het lokaal bestuur en onze gemeente in het algemeen.”

Nieuwe stijl

Els: “Het hernieuwen van ons gemeentelijk inlichtingenblad is al een tijd bezig. De aandachtige lezer heeft dit zeker gemerkt. We gaan meer en meer voor een levendige communicatie zonder zware lange artikels, maar met pittige interviews en verslagen. Hiervoor kan de communicatiedienst ook een beroep doen op (freelance) medewerkers. Met dit vijfhonderdste nummer zetten we nog een grote stap: de nieuwe lay-out en het handige formaat zullen even wennen worden, maar we hopen onze Hovenaars vooral verder nieuwsgierig te maken in wat er leeft in onze gemeente. We zullen infoHove ook inhoudelijk verder blijven actualiseren en duidelijker ons beleid rond toegankelijkheid, duurzaamheid en preventie communiceren in vaste rubrieken. Daarnaast blijven de rubrieken van de verschillende diensten een belangrijk item. Wie wil weten wat het lokaal bestuur voor je doet, zit bij infoHove zeker goed! De activiteiten die verenigingen en de middenstand hopelijk snel terug zullen kunnen organiseren, krijgen de gepaste aandacht, maar ook voor burgerinitiatieven komt er elke maand ruimte: fijne verhalen of initiatieven van Hovenaars zetten we graag in de kijker. Wie een suggestie heeft voor een goed verhaal mag zeker contact opnemen met de dienst Communicatie.”

Dankwoord

Els: “Bij deze (feest)editie past zeker ook een woord van dank aan onze communicatieambtenaar, Davy Verbeeck. Hij is verantwoordelijk voor meer dan tweehonderd van de vijfhonderd edities. Als enige medewerker op de dienst Communicatie was het niet altijd een gemakkelijke klus om naast alle andere opdrachten ook infoHove maandelijks klaar te stomen. Merci, Davy, en doe zo voort! Samen met je fijne collega’s van alle andere diensten groeien in communicatie is de opdracht. Want dit verhaal is nooit af… We rekenen op vele Hovenaars om mee aan de kar te trekken. Groeien doen we best samen, zeker in communicatie. Laat maar van jullie horen met een foto, een korte reactie op deze nieuwe ‘look’,… We publiceren ze graag in de volgende edities!”

Gepubliceerd op  wo 16 dec 2020