Gemeente Gemeente Hove

52.000 euro aan kleding voor drie sociale huizen

Yana Van Rillaer en Mike Loverie van kledingwinkels Follie en Vent maakten hun ronde langs de sociale huizen van Hove, Aartselaar en Bornem om voor 52.000 euro aan kleding weg te schenken.

Yana en Mike zijn al geruime tijd geen onbekende gezichten meer in de gemeente. Vijf jaar geleden werd Yana het gezicht van Follie in Aartselaar en in de jaren die daarop volgden, kwam Mike de rangen verstevigen en openden ze vestigingen in Hove en Bornem om in maart van dit jaar, enkele dagen voor de eerste lockdown, hun mannenconcept Vent te openen in Aartselaar.

Na haar eerste koopjesperiode kwam Yana met het idee om overgebleven items weg te schenken aan een goed doel. Dat resulteerde in een jaarlijkse schenking van kleding aan verschillende vzw’s. Op vrijdag 13 november deden ze dit opnieuw, maar deze keer schonken ze aan de sociale huizen van Aartselaar, Bornem en Hove. “Nu we drie vestigingen van Follie hebben kunnen we ons project nog wijder uitrollen,” vertelt Yana. “We vinden het erg belangrijk om iets te kunnen geven aan een project in de gemeentes waarin we actief zijn als ondernemers. We zijn enorm fier over de vorm dat dit op vijf jaar tijd heeft aangenomen en konden in 2020 voor een waarde van 52.000 euro schenken, een goede 17.000 euro per gemeente. De bedoeling was om de schenking in maart van dit jaar te doen, maar toen kreeg de wereld te maken met COVID-19 en moest ons project noodgedwongen even opgeborgen worden. Het bedrag dat we kunnen schenken is natuurlijk groter geworden door die eerste lockdown waarmee we te maken kregen. Ondanks de uitdagende periode waarin we ons vandaag als ondernemers bevinden, is het voor ons nog belangrijker geworden om deze schenking te kunnen doen. Gelet op de extra druk die deze gezondheidscrisis uitoefent op onze samenleving weten we dat dit voor veel gezinnen die het moeilijk hebben een wezenlijk verschil kan maken. Daar is het ons uiteindelijk om te doen.”

Gepubliceerd op  wo 16 dec 2020