Gemeente Gemeente Hove

7 december: lezing Jonas Boets

De Ouderenadviesraad nodigt je uit op een lezing van Jonas Boets, de auteur die onlangs met ‘Reünie’ in de voetsporen trad van Pieter Aspe.

donderdag 7 december

14 uur

Dienstencentrum Ten Hove, R. Verbeecklaan 3

gratis, maar wel vooraf inschrijven via 03 454 08 37

Jongeren lezen niet meer. Zeggen ze. Maar is dat wel zo? En zo ja: is dat erg?

Jonas: “Jongeren zijn meer dan ooit bezig met verhalen. Alleen bevinden die verhalen zich op veel meer plekken dan enkel in een boek. Misschien moeten we niet langer verwachten dat jongeren zich aanpassen aan de eeuwenoude boeken, maar dat boeken zich aanpassen aan die jongeren van de eenentwintigste eeuw. En met jongeren bedoelen we eigenlijk: wij allemaal. Want het mediagedrag van jong en oud verandert in een razendsnel tempo. Dus misschien moeten ook schrijvers voor de spiegel gaan staan en zich afvragen: hoe kan ik relevant zijn voor mijn lezers?”

Jonas Boets – nu al enkele jaren een Hovenaar – probeert het alvast: in zijn boeken (‘Aspe–Reünie’, ‘Sam Smith’, ‘Litte Liars Club’), in zijn werk (voor VRT MAX en Streamz) en in zijn verhaal. Kom luisteren en ontdek mee wat zijn antwoorden zijn. Of die juist zijn? Geen idee. Maar het is tenminste een begin.

Gepubliceerd op  ma 20 nov 2023