Gemeente Gemeente Hove

7 Miles Sportparkloop

Op zondag 7 oktober organiseren de sportdienst en de sportraad de zesde editie van de 7 Miles Sportparkloop. Na het succes van vorig jaar wordt opnieuw een goed doel gesteund: Make-A-Wish Vlaanderen.

 

Kidsrun, Teamrun en individuele Sportparkloop

De 7 Miles is een sportief drieluik. Het eerste startschot wordt gegeven op zondagmiddag om 12.30 uur met de ‘Kidsrun’. Dit is een speelse teamrun voor kinderen. 12.30 uur: eerste graad (6-7 jaar): 4x400 meter met 3 of 4 lopers per ploeg, 12.50 uur: tweede graad (8-9 jaar): 5x400 meter met 4 of 5 lopers per ploeg, 13.20 uur: derde graad (10-12 jaar): 7x400 meter met 5, 6 of 7 lopers per ploeg. Om 14 uur is er de ‘7 Miles Teamrun’. Dit is een estafetteloop van 7x1,6 kilometer voor bedrijven, clubs, scholen, verenigingen, families of vriendengroepen. Het is een challenge voor teams van vijf tot zeven lopers die elk één (of twee) mijl lopen. De teams geven zichzelf een naam en nemen het tegen elkaar op in een 'run for fun'. Plezier staat hier centraal. Individuele lopers kunnen om 16 uur deelnemen aan de klassieke ‘7 Miles Sportparkloop’. Deelnemers lopen zoveel mijlen als ze willen, maar het einddoel is om 7 mijl (11,2 kilometer) vol te maken. Bij alle loopactiviteiten is er elektronische tijdsregistratie voorzien.

 

Make-A-Wish

Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen vervult de hartenwensen van kinderen (3-18 jaar) met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish wil de kinderen een hart onder de riem steken, hun moed geven voor de onzekere toekomst waar ze voor staan door elk wenskind en zijn/haar familie een onvergetelijk moment te laten beleven te midden van al die zorgen, twijfels, moedeloosheid en verdriet, weg van klinieken, dokters en ziekenhuisbehandelingen. Sinds 1990 zet Make-A-Wish zich met meer dan honderd vrijwilligers bijna dagelijks in om de hartenwensen van deze kinderen te vervullen. Dankzij giften en fondsenwervende acties kunnen ze mooie wensen in vervulling laten gaan.

 

Inschrijven

Alle deelnemers betalen 5 EUR inschrijvingsgeld, kinderen 2,50 EUR. Alle inschrijvingsgelden gaan integraal naar Make-A-Wish. Voor het borstnummer met chip hoeft geen waarborg betaald te worden. Het kan achteraf mee naar huis worden genomen. Meer info en inschrijvingen: online via https://hove.recreatex.be, per e-mail naar sport@hove.be of telefonisch op het nummer 03 454 39 01. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk. Het inschrijvingsgeld wordt de dag zelf cash betaald.