Gemeente Gemeente Hove

9 mei: filmavond ‘The Kid‘ (Charlie Chaplin)

Het Bibkwintet presenteert ‘The Kid’, de eerste langspeelfilm van Charlie Chaplin. Met een inleiding door professor Wouter Hessels en muzikale omkadering door Hilde Nash.

Honderd jaar geleden stichtte Charlie Chaplin - samen met enkele tijdgenoten uit de filmwereld - de filmmaatschappij United Artists. Daarom vertoont Bibkwintet ‘The Kid’ (1921), de eerste langspeelfilm die Chaplin na de oprichting van United Artists maakte.

In deze film kruipt Chaplin opnieuw in de huid van zijn wereldberoemde typetje van ‘The Tramp’. Als armoezaaier met een gouden hart ontfermt hij zich over een kleine jongen, ‘The Kid’. Samen beleven ze avonturen in de typische slapstick-stijl waarvoor Charlie Chaplin zo bekend is.

De film wordt voorzien van een inleiding door professor Wouter Hessels van het RITCS en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daar doceert hij onder andere over filmgeschiedenis. Daarom kan hij als geen ander deze film en zijn belang voor de cinema historisch kaderen. Pianiste Hilde Nash zorgt voor een verrassende muzikale toets. Zij is vertrouwd met Chaplins werk en heeft jarenlange podiumervaring, zowel bij kleine vertoningen als op grote filmfestivals in binnen- en buitenland. Met haar virtuoos spel creëert ze een unieke sfeer.

Donderdag 9 mei om 20 uur in zaal 't Parkske, Edegemsestraat 26 in Mortsel. Tickets: 7 EUR (voorverkoop) / 10 EUR (kassa), verkrijgbaar in één van de Bibkwintetbibliotheken of via bibkwintet.bibliotheek.be. 

Gepubliceerd op  di 16 apr 2019