Gemeente Gemeente Hove

Aankoopcheque van 10 euro voor elke Hovenaar

Ondernemers kunnen een beroep doen op federale en Vlaamse steunmaatregelen. Ook ons lokaal bestuur zorgt voor ondersteuning.

Het Coronavirus Covid-19 beheerst al vele weken ongewild het leven van iedereen. Maatregelen dringen zich op. Er wordt van iedereen verwacht om anders te leven, zijn levensstijl grondig te veranderen. Dit heeft langdurende en ingrijpende gevolgen, niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor onze lokale economie.

Het lokaal bestuur van Hove wil iedereen nadrukkelijk bedanken voor het strikt naleven van de maatregelen die de overheid oplegde, voor de vele blijken van solidariteit, voor alle mooie buurtinitiatieven, maar ook voor de vele creatieve aanpassingen die de lokale handelaars uitvoerden. Daarom schenken we elke inwoner een aankoopbon van 10 euro, vrij te besteden bij de Hovese handelaars.

Het lokaal bestuur wil ook een mogelijkheid bieden om solidair te zijn met de meest kwetsbaren onder ons. Zo kunnen Hovenaars die dit willen hun bon schenken aan wie het meest geraakt is door deze crisis. De sociale dienst van het OCMW zal zorgen voor een correcte verdeling en met deze bijdrage de aankoopbonnen voor de kwetsbare groep Hovenaars verdubbelen. 

De aankoopbonnen worden bruikbaar vanaf het moment dat ALLE handelszaken in Hove van de overheid terug mogen openen. De geldigheid van de bonnen is vanaf dan drie maanden. Iedere Hovenaar mag een brief in zijn brievenbus verwachten!

Gepubliceerd op  di 21 apr 2020