Gemeente Gemeente Hove

Aantal ondergrondse restafvalcontainers uitgebreid (enquête)

Ook tijdens de zomermaanden gebeurt de ophaling van het huisvuil (grijze container) tweewekelijks. Wie teveel restafval heeft, kan daarmee binnenkort terecht in twee (en later mogelijk drie) ondergrondse containers.

Als inwoner van Hove kan je al gebruikmaken van de ondergrondse huisvuilcontainer op de parking van Hove Sport aan de Lintsesteenweg. Binnenkort komt ook een ondergrondse huisvuilcontainer op het pleintje aan de Dennenlaan. Op die manier kan je sneller van extra huisvuil af, zonder te moeten wachten op de vaste ophaaldag. Je kan met behulp van je elektronische identiteitskaart ‘aanmelden’ en huisvuil weggooien.

Spelregels

- Je kan enkel restafval weggooien in de container. Ander afval (pmd, gft, papier of glas) is niet toegelaten. 

- Huisvuil mag enkel in de container gegooid worden. Huisvuil of ander afval langs of in de buurt van de container plaatsen mag niet!

- Je kan elke dag afval inwerpen tussen 7 uur ’s morgens en 21 uur ’s avonds. Om de buren de nodige nachtrust te bieden, mag je buiten deze uren geen afval aanbrengen.

Hoe gebruiken?

- Je brengt het huisvuil mee in zakjes naar keuze, van maximaal 60 liter.

- Breng je elektronische identiteitskaart in de kaartlezer in. Zo controleert de software in de container of het saldo nog voldoende is om afval in te werpen.

- Per inworp van één of meer zakjes (van in totaal maximaal 60 liter) wordt een vast bedrag van 2 euro afgetrokken van jouw voorschot.

- Heb je jouw zakje of meerdere zakjes ingeworpen, sluit dan het luik opnieuw. IGEAN zorgt voor de rest!

- Geeft de container toch een foutmelding? Verwittig dan IGEAN via de gratis infolijn 0800 146 46.

Derde container?

Ons lokaal bestuur onderzoekt de mogelijkheid om een derde ondergrondse huisvuilcontainer te plaatsen. Heb jij daar nood aan? Laat het ons weten en vul hier of op Hoplr of de enquête in!

Gepubliceerd op  ma 24 apr 2023