Gemeente Gemeente Hove

Academie Hove

Al meer dan vijftig jaar biedt de beeldende Academie Hove een brede waaier aan ateliers voor iedereen die zich geroepen voelt om zich kunstig te uiten en zich daarin verder te specialiseren. Leerlingen van 6 tot 106 jaar zijn welkom op de academie. Ze kunnen zich, op hun eigen ritme, creatief ontwikkelen onder begeleiding van ervaren leerkrachten.

Doel is door middel van kwalitatief hoogstaand onderwijs de kunstenaar die in elke leergierige┬ásluimert, wakker te maken en tot uiting te brengen. Het is opvallend hoe onze leerlingen volledig creatief openbloeien in dit het artistieke ontwikkelingsproces. Het creërend werken draagt voor de leerlingen ook bij tot een zeer positief welbevinden, aangename sociale contacten in een gemoedelijke sfeer en tot een sterk gevoel van zinvol, creatief en productief bezig zijn . De kunstacademie is dan ook een aanrader voor iedereen.

De Academie Hove biedt volgende ateliers aan:

Atelier -12 (algemeen beeldatelier)

Ateliers +12 (beeldatelier en digitaal beeldatelier)

Ateliers +18

- fotografie

- keramiek

- projectatelier

- schilderkunst

- sculpturale keramiek

- tekenkunst

- textielkunst

In Atelier -12 kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar terecht voor algemeen beeldende vorming. Hier worden de fundamenten gelegd voor de verdere creatieve en artistiek-motorische ontwikkeling. De lessen vinden plaats op elke dag van de week na de schooluren, en op zaterdagvoormiddag, in de lokalen naast de Rodenbachschool.

In de Ateliers +12 leren jongeren van 12 tot 18 jaar zich verder artistiek te uiten op de verschillende manieren die ze aangereikt krijgen: algemeen beeldend, digitaal beeldend, fotografisch... De ateliers voor deze leeftijdsgroep zijn een absolute verrijking en meerwaarde bovenop het vaak ietwat theoretisch aangelegde dagonderwijs. De kunstacademie vult dit tekort op een veelzijdige manier in met een keuze van ateliers op woensdagnamiddag, vrijdagavond en zaterdagvoormiddag.

In de Ateliers +18 verwelkomt de kunstacademie op alle dagen van de week (behalve zondag) leerlingen vanaf 18 tot 106. Zij kunnen een keuze maken uit de ateliers Fotografie, Keramiek, Projectatelier, Schilderkunst, Sculpturale keramiek, Tekenkunst en Textielkunst. De lessen gaan zowel tijdens de dag als ’s avonds door. Iedereen kan hier zijn gading vinden. De leerkrachten zijn gevestigde en ervaren waarden in de kunstwereld en zijn aldus de optimale coaches in het leerproces van elke kunstenaar in spe. De lessen voor de Ateliers +18 vinden plaats in De Markgraaf en de Remise (Textielkunst)

Meer informatie over de academie is te vinden op www.academiehove.com en de Facebook- en Instagrampagina. Daar staan de lessenroosters, de activiteitenagenda, de openingsuren van het secretariaat, de links naar de sites van de leerkracht-kunstenaars, inschrijvingstarieven, sfeerbeelden en nog veel meer. Voor verdere vragen en infobrochures is iedereen welkom in het secretariaat in De Markgraaf, Kapelstraat 8, 2540 Hove.