Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove april

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

De Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand (in april op dinsdag 2 april van 14.30 tot 16 uur) houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of tablet. Een afspraak maken is verplicht via 03 454 08 37 of dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

 

Sjoelbakken

Zin in een partijtje gratis sjoelen? Kom dan op donderdag 4 april naar het dienstencentrum. Iedereen welkom vanaf 14 uur.

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken: niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op donderdag 18 april (begeleid door Lieve, inschrijven vóór 12 april) en op vrijdag 26 april (begeleid door Barbara, inschrijven vóór 19 april), telkens om 13.30 uur. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs: 12 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

 

Rummikub

Zin in een (gratis) partijtje Rummikub? Kom dan op donderdag 25 april om 14 uur naar het dienstencentrum. Heb je thuis een Rummikubset? Breng die dan mee. Ken je het niet maar wil je het graag leren? Kom dan zeker! Mensen genoeg die je de spelregels willen aanleren. Iedereen welkom.

 

Lezing ‘Wijs, grijs en puber’ door Jean-Paul Van Bendegem

Jean-Paul Van Bendegem, licentiaat in de Wiskunde en doctor in de Wijsbegeerte, is emeritus professor aan de Vrije Universiteit van Brussel. Hoewel zijn hoofdinteresse de filosofie van de wiskunde betreft, is hij evenzeer begaan met de relaties tussen wetenschap en religie en met problemen die een brug leggen tussen wetenschap en maatschappij. Volgens Van Bendegem wordt ‘de ouderdom’ volledig ten onrechte voorgesteld als een eindfase. Beter is het om die fase te zien als de unieke combinatie van puberaal gedrag en wijsheid: onwennigheid en weten waarom. In deze lezing bekijkt hij het proces van ‘ouder worden’ vanuit een gans andere oogpunt, met vaststellingen die op zijn minst origineel en bij wijlen zelfs hilarisch zijn. Gekend van talloze lezingen en boeken, maar ook van radio en tv, op donderdag 25 april om 19 uur te gast in Dienstencentrum Ten Hove. Gratis toegang. Inschrijven: graag een seintje als je komt. Niet te missen! Met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

Vervolgcursus computer

In een vervolgreeks computer leer je nog meer mogelijkheden van het internet en ga je ook een e-mail leren versturen en beantwoorden. De reeks telt vijf lesmomenten van 2,5 uur en vijf oefenmomenten van 2 uur. Een reeks kost 25 EUR. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je zeker contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Geïnteresseerd? De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij en informeer in het dienstencentrum of er nog een plaatsje vrij is. Datums cursus (9.30-12 uur): maandagen 29 april, 6, 13 en 20 mei en 3 juni, datums oefenen (9.30-11.30 uur): donderdagen 2, 9, 16 en 23 mei en 6 juni.

 

‘Kunst Beleven’

Wat is er mooier dan samen van kunst te kunnen genieten? Een kunstenaar beter te leren kennen? Zijn of haar werk in al zijn schoonheid te kunnen smaken? Sanne De Wolf, zelf beeldhouwster, neemt je tijdens enkele boeiende namiddagen mee naar de wereld van de kunst, een wereld vol artistieke verrassingen. Voorkennis is niet vereist, enkel een portie gezonde nieuwsgierigheid en openheid voor de wereld van de kunst vroeger en nu. Op maandagen 29 april en 6 mei, telkens van 14 tot 16 uur. Kostprijs: 5 EUR per sessie. Inschrijven verplicht. Deze activiteit is een samenwerking tussen Itaka vzw en Dienstencentrum Ten Hove.

Gepubliceerd op  di 19 mrt 2019