Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove december 2019

Meer info en inschrijvingen in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

2 december: workshop ‘Platformen’

Ben je de vele wachtwoorden, kaartlezers, inlogcodes en andere tokens beu telkens je naar een bank- of overheidswebsite wil gaan? Wil je orde scheppen in de digitale administratie en geen reeks klasseermappen met papieren facturen, uittreksels en loonbonnen of andere documenten in de kast hebben staan? Wil je facturen met een simpele klik (of twee) betalen? Dan is deze sessie voor jou bestemd. Heldere uitleg over hoe je je met Itsme kan identificeren en zo aanmelden bij tal van websites, zowel van de overheid, de banken als privé. En hoe je, ook met Itsme, je handtekening kan zetten. En even heldere uitleg over Doccle en Zoomit, de manier om al je belangrijke documenten en facturen digitaal op te slaan en – wanneer nodig – simpel te betalen. Dit alles met links naar de betreffende websites en info over welke apparaten en welke apps je nodig hebt. Van 9 tot 12 uur. Kostprijs: 5 EUR. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij!

4 december: proeven van ‘Samen lezen’

Ga mee op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleider leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Woorden roepen iets op: beelden of herinneringen. Dat mag je tijdens samenlezen delen, of niet. Je bent vrij. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gedicht of ze beginnen er mee. Laat je verrassen, kom gewoon genieten. Nadien krijg je de teksten mee om nog eens na te lezen of te overpeinzen. Om 14 uur. Gratis en iedereen welkom! Graag een seintje als je komt. Een organisatie van de bibliotheek en het dienstencentrum.

5 december: sjoelbak

Zin in een partijtje sjoelen? Kom dan op 5 december naar het dienstencentrum. Gratis deelname. Iedereen is welkom vanaf 14 uur.

18 december: bloemschikken

Niets fijner dan samen bloemschikken. Het kan in het dienstencentrum op woensdag 18 december om 13.30 uur (begeleid door Lieve, inschrijven verplicht vóór 13 december). Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot (12 EUR) komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

19 december: kerstnamiddag

Het is weer bijna Kerstmis, een sfeervolle tijd met de kerstboom en kerstverlichting. Die kerstsfeer willen we ook in het dienstencentrum beleven. Op donderdag 19 december ben je dan ook van harte uitgenodigd op een gezellige kerstnamiddag met voordracht en muziek. Chris, Vera en Greet studeerden af aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Mortsel. Ze volgden de opleiding Woord en blijven geboeid door gedichten en verhalen. Onder de noemer ‘Driestemmig’ brengen ze de aanwezigen in de kerstsfeer. De kinderen van het eerste leerjaar van onze gemeenteschool zullen je, onder begeleiding van zangjuf Manon, ontroeren met mooie kerstliederen. Een niet te missen namiddag! Aanvang: 14 uur. Graag een seintje als je komt.

Gepubliceerd op  di 19 nov 2019