Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove februari

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

Informatienamiddag ‘Een waardig levenseinde’

We denken allemaal wel eens aan het einde van ons leven. Hoe ouder men wordt, hoe vaker men eraan denkt: we willen niet aftakelen, niet teveel pijn lijden, onze familie niet teveel tot last zijn,… LEIF (LevensEinde InformatieForum) is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. Tijdens de informatienamiddag van donderdag 7 februari om 14 uur maakt een LEIF-medewerker je wegwijs in alle nuttige informatie over het onderwerp: de wilsverklaring euthanasie, de negatieve wilsverklaring, palliatieve zorgen, patiëntenrechten,… Graag een seintje als je komt. De toegang is gratis!

 

Sjoelbakken

Zin in een partijtje sjoelen? Kom dan op donderdag 14 februari naar het dienstencentrum. Iedereen is welkom vanaf 14 uur. Gratis toegang.

 

‘Kunst beleven’

Wat is er mooier dan samen van kunst te kunnen genieten? Een kunstenaar beter te leren kennen? Zijn of haar werk in al zijn schoonheid te kunnen smaken? Sanne De Wolf, zelf beeldhouwster, neemt je tijdens vier boeiende namiddagen mee naar de wereld van de kunst, een wereld vol artistieke verrassingen. Voorkennis is niet vereist, enkel een portie gezonde nieuwsgierigheid en openheid voor de wereld van kunst vroeger en nu. Op maandag 18 februari, 25 maart, 29 april en 6 mei, telkens van 14 tot 16 uur. Je betaalt 5 EUR per sessie. Inschrijven (per sessie of voor de ganse reeks) verplicht. In samenwerking met ITAKA vzw.

 

Workshop Facebook

Wil je graag kennismaken met Facebook? Een basisworkshop geeft je een eerste – beperkte – inkijk in de mogelijkheden van dit sociaal medium. Hoe je ‘erop’ geraakt of hoe je dus een account aanmaakt, wat de meest gebruikte termen en acties zijn die je er kan tegenkomen en ondernemen en wat mogelijke gevaren of praktische toepassingen zijn, proberen we in een kort tijdsbestek mee te geven. Verwacht dus geen doorgedreven en gedetailleerde cursus, maar eerder een meer interactieve workshop die je de eerste stappen leert zetten. Je werkt op een laptop die wij ter beschikking stellen, je hoeft dus zelf niets te voorzien. Op woensdag 20 februari van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 5 EUR. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij!

 

Film ‘Achter de wolken’

‘Achter de wolken’ is een Vlaamse film van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michael De Cock. Emma en Gerard komen elkaar na meer dan vijftig jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden ze opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste met in de hoofdrollen Chris Lomme, Jo De Meyere, Lucas Van den Eynde en Katelijne Verbeke. Elke filmliefhebber welkom op donderdag 21 februari om 14 uur (zaal open om 13.30 uur). Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt.

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 22 februari om 13.30 uur, begeleid door Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op maandag 18 februari. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs: 12 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

 

Voor de smartphone-gebruikers: workshop ‘De wereld in je zak’

We hebben het allemaal thuis nog wel liggen: een stratenatlas van Antwerpen of België, een Gouden Gids, een stapeltje stafkaarten en stadsplannen. Of van die handige boekjes van De Lijn met de tijden van de bus (weliswaar vervallen in 2016…). Voor de moderne smartphone- of iPhone-gebruiker zijn al deze dingen overbodig! Je vindt die zaken immers terug op je telefoon en bovendien zijn deze gegevens up-to-date! Handig toch? In deze workshop van 2,5 uur leer je de app Google Maps gebruiken: waar ben ik? Waar is een bepaald adres? Hoe kom ik daar? Is daar een bakker in de buurt? En hoe kom ik dan bij die bakker? Ik heb daar geen verbinding met het internet. Ga ik nu hopeloos verloren lopen? De workshop is gericht op voetgangers, fietsers en/of gebruikers van het openbaar vervoer. Breng je smartphone of iPhone mee en vergeet je oplader niet. Bij voorkeur heb je een telefoonabonnement met toegang tot mobiele data, maar dat is niet absoluut noodzakelijk. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je de basisbediening van je smartphone, inclusief het installeren van een app, al onder de knie hebt. Op woensdag 27 februari van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 5 EUR. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij!

 

De Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint- Jozef in Kontich spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of je tablet. Dinsdag 5 februari van 14.30 tot 16 uur. Een afspraak maken is verplicht. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

Gepubliceerd op  di 15 jan 2019