Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove januari 2019

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

De Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint Jozef in Kontich spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of je tablet. Dinsdag 8 januari van 14.30 tot 16 uur. Een afspraak maken is verplicht. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

 

Nieuwjaarsfeest

Op donderdag 10 januari zetten ze in Dienstencentrum Ten Hove het nieuwe jaar feestelijk in. Om 12.30 uur ontvangen ze je graag voor een feestelijke maaltijd (kippensoep, vispannetje met kreeftensaus en pronkstukgebak). Nadien is er tijd voor De Verzoekbox - De verzoekplatenshow. Je favoriete nummertje? Jij vraagt en de Verzoekbox draait! Ambiance verzekerd! Voor dit alles, diner en dansnamiddag, betaal je 25 EUR, water bij de maaltijd inbegrepen. Inschrijven is verplicht en dit ten laatste op maandag 7 januari.

 

Franse les voortaan op vrijdagvoormiddag!

Naast de lessen Spaans en Engels biedt het dienstencentrum nu ook lessen Frans aan. De lessen zullen vanaf januari niet meer plaatsvinden op woensdag, maar wel op vrijdagvoormiddag van 9.30 tot 11 uur. Les op 11, 18 en 25 januari, 1, 8, 15 en 22 februari, 1, 15, 22 en 29 maart en 5 april. Kostprijs: 63 EUR voor de ganse reeks, bij inschrijving cash te betalen in het dienstencentrum.

 

Verloren maandag

Op maandag 14 januari eten ze om 14.30 uur worstenbrood of appelbol in het dienstencentrum. Kostprijs: 3 EUR. Inschrijven verplicht ten laatste op woensdag 9 januari.

 

Sjoelbakken

Zin in een partijtje sjoelen? Kom dan op donderdag 17 januari naar het dienstencentrum. Gratis toegang. Iedereen is welkom vanaf 14 uur.

 

Zet je eerste stappen op de computer in Dienstencentrum Ten Hove

Ken je helemaal niks van computers, maar wil je er toch wel mee leren werken? Al was het alleen maar om met je kleinkinderen mee te kunnen en te begrijpen waar zij allemaal mee bezig zijn? In het dienstencentrum organiseren ze cursussen op een laag niveau en aan een traag tempo. In een eerste reeks leer je, op een heel eenvoudige manier en onder begeleiding van mensen met veel geduld, je angst overwinnen, zet je je eerste stappen in de computerwereld en ga je al eens even kijken op dat grote wereldwijde internet. Elke reeks telt vijf lesmomenten van 2,5 uur en vijf oefenmomenten van 2 uur. Een reeks kost 25 EUR. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je zeker contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Geïnteresseerd? Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus vlug bij en informeer in het dienstencentrum of er nog een plaatsje vrij is. Datums: cursus (9.30-12 uur) op 21 en 28 januari en 4, 11 en 18 februari, oefenen (9.30-11.30 uur) op 24 en 31 januari en 7, 14 en 21 februari.

 

Film: ‘Demain’

Wanneer de balans wordt opgemaakt over hoe onze wereld ervoor staat, krijgen we meestal te maken met onheilspellende voorspellingen en rampenscenario’s. Dreigementen die ons moeten aanzetten tot verandering. Maar wat als we niet de problemen tonen, maar net de oplossingen? Toen actrice Mélanie Laurent in 2011 in een befaamde studie in ‘Nature’ las dat de mensheid en de wereld zoals we die kennen zou eindigen tegen 2100 was ze net als velen geschokt. Het was de zoveelste ontmoedigende getuigenis van de ecologische catastrofe die de mensheid over zichzelf heeft afgeroepen. Samen met regisseur Cyril Dion had ze de buik vol van de negatieve berichtgeving en besliste ze om die om te keren. Ze zijn er immers van overtuigd dat oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om vooruitgang te boeken. Met de camera op de schouder en de microfoon in de hand reizen ze de wereld rond en ontmoeten ze pioniers van verandering. Verspreid over tien landen en drie continenten ontmoeten ze mensen die geloven dat het anders kan en de daad bij het woord voegen. Ze beperken zich niet tot de ecologische problematiek, maar bekijken ook hoe gedreven mensen niet alleen landbouw en energie, maar ook economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien. Het resultaat is een verfrissende blik op gekende problemen, waarbij we niet aangezet worden tot verandering via dreigementen, maar net via een uitnodiging die je zin geeft om mee te doen. Op donderdag 24 januari om 14 uur (zaal open om 13.30 uur). Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt.

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 25 januari om 13.30 uur. Begeleiding: Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op maandag 21 januari. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot van 12 EUR komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

 

‘Mal of mooi of gewoon handig? De geschiedenis van een aantal accessoires’

Zij hangt de huik naar de wind. Wat hangt zij dan eigenlijk naar de wind? Hij is tot in de puntjes verzorgd. Aha! Tot in welke puntjes dan wel? Hadden we het horloge niet uitgevonden, liepen we dan met een zandloper aan de arm? Leesbril nodig? Hoe losten ze het probleem vroeger op? Schoenen, handtassen,… Wanneer doken ze op? Hoe evolueerden ze? Wat was de voorloper van de paraplu? Erna Siebens brengt in haar speelse voordracht de evolutie van een aantal accessoires, van in de late middeleeuwen tot nu. Erna Siebens was dertig jaar kostuumontwerpster voor musical, theater, film en reclame, bekend van onder andere ‘Pauline & Paulette’, ‘Confituur’, ‘Heterdaad’, ‘Stille Waters’, ‘Kabouter Plop’ en de vele musicals van het Ballet van Vlaanderen. Donderdag 31 januari om 14 uur. Graag een seintje als je komt. Toegang gratis.

Gepubliceerd op  di 18 dec 2018