Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove januari 2020

Meer info en inschrijvingen in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

Dinsdag 7 januari: Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet het toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan te beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich van 14.30 tot 16 uur spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of je tablet. Een afspraak maken is verplicht. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

Donderdag 9 januari: nieuwjaarsfeest

Op donderdag 9 januari zetten ze in het dienstencentrum het nieuwe jaar feestelijk in. Om 12.30 uur ontvangen ze je graag voor een feestelijke maaltijd: groentesoep, varkenshaasje met roomsaus, warme groenten en kroketten en kriekenmousse. Nadien volgt een optreden van Ronny Lee. Smeer je beentjes in en zet je dansschoenen klaar, want stil blijven zitten zal geen optie zijn! Kostprijs: 21 EUR, water bij de maaltijd inbegrepen. Inschrijven is verplicht en dit ten laatste op maandag 6 januari.

Maandag 13 januari: Verloren Maandag

Om 14.30 uur eten ze worstenbrood of appelbol in het dienstencentrum. Kostprijs: 3 EUR. Inschrijven verplicht ten laatste op woensdag 8 januari.

Donderdag 16 januari: film ‘Lion’

Deze film vertelt het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley, die op vijfjarige leeftijd in Khandwa wordt gescheiden van zijn broer Guddu, die moest werken, op een treinstation. Zijn moeder is analfabeet en erg arm. Zij voorziet in haar levensonderhoud door het sjouwen van stenen. Saroo stapt in een lege trein die wegrijdt en komt terecht in Calcutta, waar hij de taal niet kent. Hij blijft in leven door onder andere op een vuilnisbelt zijn kostje bij elkaar te zoeken en slaapt op straat. Als hij van een vriendelijke vrouw hulp krijgt, blijkt haar partner ook niet veel goeds voor te hebben met het mooie jongetje Saroo. Saroo vlucht weg. Hij komt uiteindelijk terecht in een soort weeshuis. Van daaruit wordt hij geadopteerd door een Australisch echtpaar. Deze film uit 2016 werd geregisseerd door Garth Davis. In de hoofrollen Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman en David Wenham. Elke filmliefhebber welkom om 14 uur (zaal open om 13.30 uur). Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt.

Donderdag 23 januari: sjoelbakken

Zin in een partijtje (gratis) sjoelen? Kom dan om 14 uur naar het dienstencentrum.

Maandag 27 januari: start cursus tablet en/of smartphone voor beginners

Steeds meer mensen hebben een tablet of smartphone, maar niet iedereen kan er zomaar van eerst af aan mee werken. Heel wat mensen hebben een smartphone, maar gebruiken die enkel om mee te bellen of een bericht te sturen, terwijl dit toestel zoveel andere mogelijkheden heeft. Voor die mensen hebben onze vrijwillige computerlesgevers een cursus ontwikkeld. Je leert er wat je met een tablet/smartphone kan doen, en vooral, wat je niet met een tablet kan doen, welke soorten er zijn en wat het onderscheid is, hoe je je tablet/smartphone aan (en uit) zet en hoe je werkt met een ‘touch screen’ of aanraakscherm, hoe je op het internet geraakt met je tablet/smartphone en wat dat eventueel kan kosten, wat ‘apps’ zijn en hoe je ze kan installeren, hoe je foto’s en filmpjes kan maken met je tablet/smartphone,… De lessen worden gegeven aan een laag tempo en er is ook altijd een begeleider aanwezig om je individueel verder te helpen. Breng voor de cursus je eigen tablet/smartphone mee om op te werken, zo kan je tijdens de les mee oefenen en proberen. Het is evenwel niet de bedoeling om die tijdens de cursus voor iedereen individueel te gaan installeren of bijwerken. Dat wordt huiswerk! Deze opleiding gaat ook niet in op werking of gebruik van specifieke apps of andere toepassingen. Eens dat een app geïnstalleerd is, moet je zelf ontdekken hoe één en ander werkt. Het is trouwens onbegonnen werk om honderdduizenden apps één na één te gaan bekijken… Op maandag 27 januari en 3 en 10 februari van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 15 EUR voor de ganse reeks. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Inschrijven is verplicht in het dienstencentrum en breng je tablet mee. De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus vlug bij!

Donderdag 30 januari: Rummikub

Zin in een partijtje (gratis) Rummikub? Kom dan om 14 uur naar het dienstencentrum. Heb je thuis een Rummikub-set? Breng die dan mee. Ken je het niet maar wil je het graag leren? Kom dan zeker! Mensen genoeg die je de spelregels aanleren.

Gepubliceerd op  vr 13 dec 2019