Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove juni

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

van 1 juli tot en met 31 augustus: zomerzoektocht 2019

Zoek de vreemde eend(en) in de fotoreeks van een wandeling naar het gemeentepark. (Groot)ouders en (klein)kinderen kunnen op een 4 kilometer lange wandeling foto’s zoeken en de vreemde eend(en) in de fotoreeksen ontdekken. De deelnameprijs bedraagt 3 EUR per volwassenenformulier (drankbonnetje inbegrepen) en 1 EUR per kinderformulier (bonnetje voor een ijsje of een frisdrank inbegrepen). Deelnameformulieren zijn vanaf 1 juli te verkrijgen in Dienstencentrum Ten Hove op werkdagen van 9 tot 16.30 uur en bij het gezin Hoppenbrouwers-Slaets, Hoverheide 24 (03 455 63 80). De uitslag wordt bekendgemaakt op de websites van Dienstencentrum Ten Hove en Gezinsbond Hove. Winnaars kunnen vanaf 10 september hun prijs(je) afhalen in het dienstencentrum. De zomerzoektocht is een samenwerking tussen Dienstencentrum Ten Hove en Gezinsbond Hove.

 

Donderdag 6 juni: sjoelbakken

Zin in een partijtje sjoelen? Kom dan om 14 uur naar het dienstencentrum. Deelnemen is gratis. Iedereen welkom!

 

Woensdag 12 juni: smoutebollen eten

Op woensdag 12 juni bakken ze in het dienstencentrum smoutebollen. Voor 1 EUR krijg je vier smoutebollen. Breng gerust je kleinkinderen mee: iedereen is welkom! Je hebt ook de kans om mooie wenskaarten of kleine cadeautjes te kopen. De opbrengst daarvan gaat naar het goede doel, met name de kinderziekenhuizen in Gambia. Je wordt verwacht vanaf 14 uur. Inschrijven ten laatste op donderdag 6 juni.

 

Donderdag 13 juni: ‘Klimaatverstoring: wat is dat nu en hoe lossen we het op?’ (lezing door Grootouders voor het klimaat)

En plots stond er jeugd op straat met de vraag naar oplossingen voor het klimaat, de klimaatverstoring, een vraag voor een betere toekomst. Eerst met 3.000, dan 12.000, 35.000… en dit al weken lang. Maar waarom toch? Voor velen onder ons is de klimaatverstoring nog onduidelijk en ook beangstigend: waar gaan we naartoe en gaan wij als gewone burgers hiervan de rekening gepresenteerd krijgen? Tijd dus voor verduidelijking. In deze lezing gaan we dieper in op de klimaatverstoring en wat dat juist is: de broeikasgassen, CO², de opwarming van de aarde,… Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek plaatsen we dit in een breder kader en zien we dat de oorsprong van dit alles al een helee tijd in het verleden ligt, maar door de industrialisatie een grotere versnelling kent. De laatste vier jaar zijn de warmste ooit. Temperaturen tot boven 35°C, dorre gazons vorig jaar, mislukte oogsten, watertekort, ieder van ons heeft het gevoeld. Maar ook wereldwijd zie je de extreme weersituaties toenemen. De grote hitte in Australië, overstromingen in Mozambique, bosbranden in Californië: je kan er niet naast kijken. Maar hoe kunnen we dit stoppen en terug omkeren en onze aarde een aangename plaats maken? Door verduidelijking willen we angst voor het onbekende wegnemen, hoop geven en mensen overtuigen dat we er samen door kunnen geraken. Om 14 uur. Gratis toegang. Graag vooraf een seintje als je komt.

 

Vrijdag 21 juni: bloemschikken

Samen bloemschikken: niets fijner dan dat. Het kan, begeleid door Barbara, in het dienstencentrum op vrijdag 21 juni om 13.30 uur. Inschrijven verplicht ten laatste op maandag 17 juni. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs: 12 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

 

Maandag 24 juni: juwelenverkoop

Al enkele jaren worden er in het dienstencentrum op maandagnamiddag mooie juwelen gemaakt. Deze juweeltjes worden tentoongesteld en te koop aangeboden. Wil je een origineel juweel kopen, voor jezelf of misschien wel om cadeau te geven, of wil je gewoon al die kunstwerken bewonderen, dan moet je zeker tussen 14 en 16 uur een kijkje komen nemen.

 

Donderdag 27 juni: barbecue

Afsluiter van het werkjaar met een feestelijke barbecue. Op het menu: barbecueworst, steak, kippenbrochette, assortiment slaatjes en brood, tiramisu. Om 12.30 uur. 18 EUR, water tijdens de maaltijd inbegrepen. Inschrijven verplicht ten laatste op vrijdag 21 juni.

Gepubliceerd op  wo 15 mei 2019