Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove maart

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

Sjoelbakken

Zin in een partijtje gratis sjoelen? Kom dan op donderdag 7 maart naar het dienstencentrum. Iedereen welkom vanaf 14 uur.

 

Cursus Android tablet voor beginners

Steeds meer mensen hebben een tablet, gekregen of zelf gekocht. Maar niet iedereen kan er zomaar van begin af aan mee werken. Voor die mensen hebben de vrijwillige computerlesgevers van het dienstencentrum een cursus ontwikkeld. Wat leer je in die cursus? Wat je met een tablet kan doen en, vooral, wat je niet met een tablet kan doen, welke soorten tablets er zijn en wat het onderscheid is, hoe je je tablet aan (en af) zet en hoe je met een ‘touch screen’ of aanraakscherm werkt, hoe je op het internet geraakt met je tablet en wat dat eventueel kan kosten, wat ‘apps’ zijn en hoe je ze kan installeren, hoe je foto’s en filmpjes kan maken met je tablet,… De lessen worden gegeven aan een laag tempo en er is ook altijd een begeleider aanwezig om je individueel verder te helpen. Breng voor de cursus je eigen Android-tablet mee om op te werken, zo kan je tijdens de les mee oefenen en proberen. Het is evenwel niet de bedoeling om die tijdens de cursus voor iedereen individueel te gaan installeren of bijwerken. Dat wordt huiswerk! Deze opleiding gaat ook niet in op de werking of het gebruik van specifieke apps of andere toepassingen. Eens een app is geïnstalleerd, moet je zelf ontdekken hoe één en ander werkt. Het is trouwens onbegonnen werk om honderdduizenden apps één na één te gaan bekijken… Let op: deze opleiding is uitsluitend voor tablets die werken met Android software, dus niet voor iPads van Apple of Microsoft tablets met Windows8! Breng voor alle zekerheid je tablet mee bij je inschrijving, dan ben je zeker dat je goed zit en voorkom je teleurstellingen. Doelgroep: mensen die nog nooit met een tablet hebben gewerkt en hier graag wat meer zouden willen van weten en wat meer mee kunnen. Op maandagen 11, 18 en 25 maart, telkens van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 15 EUR voor de ganse reeks. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je zeker contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Inschrijven is verplicht in het dienstencentrum en breng je tablet mee. De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus vlug bij!

 

De Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand (in maart op dinsdag 12 maart van 14.30 tot 16 uur) houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of tablet. Een afspraak maken is verplicht via 03 454 08 37 of dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

 

Informatienamiddag ‘Consuminderen’ (Steven Vromman)

In onze samenleving wordt heel veel belang gehecht aan consumeren. Ons hele economische systeem is erop gebaseerd. Wat we vaak vergeten is dat dit overmatig consumeren een nefaste invloed heeft op het milieu en onze planeet. Steven Vromman startte in 2008 zijn experiment als Low Impact Man. Zijn doel is om goed te leven, maar met een kleine impact op het milieu en hij gaat daarbij op zoek naar alternatieven om toch te genieten van comfort en spullen zonder het milieu te belasten. Naast zijn persoonlijk verhaal krijg je op donderdag 14 maart om 14 uur ook veel concrete tips voor meer geluk met een kleinere voetafdruk. Graag vooraf een seintje als je komt. De toegang is gratis. Deze informatienamiddag wordt georganiseerd in samenwerking met VormingPlus Antwerpen.

 

Rummikub

Zin in een partijtje Rummikub? Kom dan naar het dienstencentrum. Heb je thuis een Rummikub-set? Breng het dan mee. Ken je het niet maar wil je het graag leren? Kom dan zeker: mensen genoeg die je de spelregels aanleren. Op donderdag 21 maart om 14 uur. Gratis toegang. Iedereen welkom!

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken: niets fijner dan dat. Het kan, begeleid door Barbara, in het dienstencentrum op vrijdag 22 maart om 13.30 uur. Inschrijven verplicht ten laatste op maandag 18 maart. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs: 12 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

 

‘Kunst Beleven’

Wat is er mooier dan samen van kunst te kunnen genieten? Een kunstenaar beter te leren kennen? Zijn of haar werk in al zijn schoonheid te kunnen smaken? Sanne De Wolf, zelf beeldhouwster, neemt je tijdens enkele boeiende namiddagen mee naar de wereld van de kunst, een wereld vol artistieke verrassingen. Voorkennis is niet vereist, enkel een portie gezonde nieuwsgierigheid en openheid voor de wereld van de kunst vroeger en nu. Op maandag 25 maart, 29 april en 6 mei, telkens van 14 tot 16 uur. Kostprijs: 5 EUR per sessie. Inschrijven verplicht en kan per sessie of voor de ganse reeks. Deze activiteit is een samenwerking tussen Itaka vzw en Dienstencentrum Ten Hove.

 

Voor de smartphonegebruiker: infosessie ‘Mobiel op reis’

Met de infosessie ‘Mobiel op reis’ willen we even stilstaan bij het gebruik van de smartphone of tablet als je van plan bent op reis te gaan. Dit is geen cursus over het installeren van bepaalde apps of het specifieke gebruik ervan, maar eerder een overzicht van wat er zoal te vinden is aan nuttige of praktische toepassingen op de smartphone of de tablet. Wat kunnen die bijdragen aan het plezier van de reis zelf, de voorbereiding ervan en het nagenieten achteraf? Bijvoorbeeld apps om hotels te boeken, auto’s te huren, trein- en vliegroutes na te gaan, restaurants en shopping centra te vinden, je auto terug te vinden als die ergens in een vreemde stad geparkeerd staat en je de weg kwijt bent, kosten te delen met medereizigers, ‘Thuis’ of ‘Familie’ te kijken in den vreemde,… Uiteraard zal dit overzicht niet volledig zijn en zullen er zeker andere apps zijn die dezelfde functionaliteiten hebben of mogelijkheden bieden, maar in het voorziene tijdsbestek kan uiteraard niet alles aan bod komen. Op woensdag 27 maart van 9.30 tot 12 uur. Gratis toegang. Inschrijven verplicht.

 

Modeshow

Bo Mode presenteert de lente- en zomercollectie 2019: modieuze kleding voor dames en heren aan zeer aantrekkelijke prijzen. Op donderdag 28 maart om 14 uur. Je kan de collectie al gaan bekijken vanaf 13.30 uur. Gratis toegang. Graag vooraf een seintje als je komt. In samenwerking met Samana.

Gepubliceerd op  do 14 feb 2019