Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove mei

Meer info en inschrijven via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

 

Sjoelbakken

Zin in een partijtje sjoelen? Kom dan op donderdag 17 mei om 14 uur naar het dienstencentrum. Deelnemen is gratis. Iedereen welkom!

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken: niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 18 mei (begeleiding: Barbara, inschrijven verplicht vóór 11 mei) en donderdag 31 mei (begeleiding: Lieve, inschrijven verplicht vóór 25 mei) om 13.30 uur. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot (12 EUR) komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf afgerekend worden.

 

Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Kom dan op consultatie bij één van de digidokters in het dienstencentrum. Leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef (Kontich) houden er spreekuur. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of tablet. Van 14.30 tot 16 uur op 22 mei. Een afspraak maken is verplicht. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

 

Smoutebollen eten

Op woensdag 23 mei worden er in het dienstencentrum smoutebollen gebakken! Voor 1 EUR krijg je vier smoutebollen. Je wordt verwacht vanaf 14 uur. Inschrijven ten laatste op donderdag 17 mei (03 454 08 37 of dienstencentrum@ocmwhove.be)

 

Workshops ‘Veilig verkeer’

Wie zich regelmatig verplaatst, heeft het vast al opgemerkt: het verkeer wordt altijd maar drukker en ingewikkelder. Het valt niet mee om op de hoogte te blijven van alle (nieuwe) verkeersregels. Daarom biedt Dienstencentrum Ten Hove je drie workshops aan om alles even op een rijtje te zetten. De eerste heeft plaats in mei, de twee andere volgen in september. Workshop 1: ‘Veilig op een veilige fiets’: fietsen zit in de lift. Het fietsverkeer neemt de laatste jaren spectaculair toe. Niet alleen het recreatief fietsen, maar ook het functioneel fietsverkeer (woon-werk). Dat is een goede zaak, maar vaak stellen we vast dat niet alle fietsers zich aan de verkeersregels houden. Gaat het om moedwil of is de wegcode te complex geworden voor een aantal fietsers? Wat is het verschil tussen een fietspad en een fietssuggestiestrook? Wanneer spreken we van een fietspad? Is het pas een fietspad als het rood gekleurd is? Mag je op een zebrapad fietsen? Wat is een 'doorlopend fietspad'? En een 'verplichte fietsoversteek'? Waar mogen/moeten snelle elektrische fietsen rijden? Als fietser heb je geen bescherming zoals in een auto. Daarom is het extra belangrijk om jezelf goed te beschermen. Zorg ervoor dat je fiets in orde is en dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Ook het onderhouden van je vaardigheden is erg belangrijk, want door te fietsen, worden evenwicht, spierkracht, flexibiliteit en reactievermogen behouden. In deze workshop krijg je een opfrissing over de verkeersregels voor fietsers. Er wordt bovendien extra aandacht besteed aan het gebruik van de ‘speedpedelec’. Donderdag 24 mei om 20 uur. Deelnemen is gratis. Inschrijven is wel noodzakelijk en kan in het dienstencentrum of via 03 454 08 37 of dienstencentrum@ocmwhove.be. Een organisatie van de Fietsersbond, de KWB en de Ouderenadviesraad. Noteer alvast in je agenda: donderdag 20 september om 14 uur: ‘De verkeersregels in je buurt’ en donderdag 27 september om 14 uur: ‘Rij vaardig’.

www.facebook.com/dc.ten.hove/ 

Gepubliceerd op  ma 16 apr 2018