Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove mei 2019

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

Sjoelbakken

Zin in een partijtje gratis sjoelen? Kom dan op donderdag 2 mei naar het dienstencentrum. Iedereen welkom vanaf 14 uur.

 

‘Kunst Beleven’

Wat is er mooier dan samen van kunst te kunnen genieten? Een kunstenaar beter te leren kennen? Zijn of haar werk in al zijn schoonheid te kunnen smaken? Sanne De Wolf, zelf beeldhouwster, neemt je tijdens enkele boeiende namiddagen mee naar de wereld van de kunst, een wereld vol artistieke verrassingen. Voorkennis is niet vereist, enkel een portie gezonde nieuwsgierigheid en openheid voor de wereld van de kunst vroeger en nu. Op maandag 6 mei van 14 tot 16 uur. Kostprijs: 5 EUR. Inschrijven verplicht. Deze activiteit is een samenwerking tussen Itaka vzw en Dienstencentrum Ten Hove.

 

De Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand (in mei op dinsdag 7 mei van 14.30 tot 16 uur) houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of tablet. Een afspraak maken is verplicht via 03 454 08 37 of dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

 

Foto’s beheren met de computer

In een reeks van vier lessen van 2,5 uur leer je foto’s van een fototoestel of van een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto’s per mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen, rechtzetten,…) en foto’s naar een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met werken op de computer en dat je een e-mail kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel en met de computers van het dienstencentrum. Op woensdagen 8, 15, 22 en 29 mei van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 20 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus vlug bij!

 

Film ‘Mrs. Doubtfire’

Robin Williams in de rol van zijn leven! ‘Mrs. Doubtfire’ is een heerlijke komedie waarin Daniel (Robin Williams) en Miranda (Sally Field), een stel met drie kinderen, een echtscheiding aangaan. Daniel zit zonder baan en Miranda is op zoek naar een huishoudster. Daniel kruipt in de huid van een oudere Engelse dame, solliciteert voor de baan en wordt aangenomen. Hij kan zijn geluk niet op want dit is voor hem de mogelijkheid om toch bij zijn kinderen te zijn. Het begin van een hilarische komedie voor jong en oud! Elke filmliefhebber welkom op donderdag 9 mei om 14 uur (de zaal wordt geopend om 13.30 uur). Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt. In samenwerking met Samana.

 

Juwelenverkoop

Al enkele jaren worden er in het dienstencentrum op maandagnamiddag mooie juwelen gemaakt. Deze juweeltjes zullen worden tentoongesteld en te koop worden aangeboden. Wil je een origineel juweel kopen, voor jezelf of misschien wel om cadeau te geven, of wil je gewoon al die kunstwerken bewonderen, dan moet je zeker een kijkje komen nemen op maandag 13 mei tussen 14 en 16.30 uur.

 

Road of change

Vijftien jongeren gingen in de krokusvakantie op roadtrip langs de grenzen van Europa. Tijdens die reis door de Balkan maakten de deelnemers kennis met mensen op de vlucht, changemakers en politici. Road of Change is een ervaringsgericht leertraject over asiel en migratie waarin jongeren de kans krijgen om te ervaren hoe de situatie voor mensen op de vlucht werkelijk is, te ontdekken wat de uitdagingen zijn voor het huidige asiel- en migratiebeleid en te leren wat een actieve rol spelen kan betekenen. De jongeren werden geselecteerd uit verschillende scholen en jeugdorganisaties en hebben een onvergetelijke ervaring meegemaakt. Hun enthousiasme was groot en hun motivatie bijzonder sterk. De leerlingen die meegingen vanuit het Sint-Gabriëlcollege (Boechout) brengen verslag uit van hun reis door de Balkan. Voorzien van beeldmateriaal en veel belevenissen willen zij je meenemen op hun tocht en je deelgenoot maken van wat zij hebben gezien, gehoord en meegemaakt. Op woensdag 15 mei om 14 uur. Graag een seintje als je komt.

 

Informatienamiddag ‘De nieuwe voedselpiramide’

De vernieuwde voedingsdriehoek zet de aloude voedingspiramide op zijn kop. De voedingsdriehoek geeft aan welke voeding we best veel, een beetje of zo weinig mogelijk op ons bord leggen. Het vorige officiële voedingsmodel ging prat op bevindingen die al zo’n vijftig jaar meegingen. Het was dus hoog tijd voor een grondige aanpassing. Gezondheidsconculente Sarah Glibert geeft tekst en uitleg over de voedingsdriehoek. Wat zijn de verschillen met de vorige voedingsdriehoek? En hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit? Je krijgt ook recepten en tips mee voor een evenwichtige, gezonde en lekkere voeding. Op donderdag 23 mei om 14 uur. Gratis, maar inschrijven vóór 17 mei is verplicht. Deze informatienamiddag wordt georganiseerd in samenwerking met VormingPlus Antwerpen.

 

Bloemschikken

Samen bloemschikken: niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 31 mei (begeleid door Barbara, inschrijven vóór 27 mei) om 13.30 uur. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs: 12 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Gepubliceerd op  di 16 apr 2019