Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove november 2019

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

Disndag 5 november: Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet het toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich van 14.30 tot 16 uur spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of je tablet. Een afspraak maken is verplicht. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

 

Woensdag 6 november: proeven van ‘Samen lezen’

Ga mee op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleider leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Woorden roepen iets op: beelden of herinneringen. Dat mag je tijdens samenlezen delen, of niet. Je bent vrij. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gedicht of ze beginnen er mee. Laat je verrassen, kom gewoon genieten. Nadien krijg je de teksten mee om nog eens na te lezen of te overpeinzen. Op woensdag 6 november om 14 uur. Gratis en iedereen welkom! Graag een seintje als je komt. Een organisatie van de bibliotheek en het dienstencentrum.

 

Donderdag 7 november: lezing ‘Er goed uitzien kent geen leeftijd’

Maryvonne Renson spreekt over ‘er goed uitzien’. Geen saaie voordracht, wel eentje die doorspekt is van grappige, herkenbare voorbeelden. Niet alleen het uiterlijk, ook innerlijke schoonheid en gezondheid voor alle leeftijden komen hierbij aan bod. Iedereen is welkom om 14 uur. Kostprijs: 3 EUR, ter plaatse te betalen de dag zelf. Graag een seintje als je komt. In samenwerking met Samana Hove.

 

Vanaf 8 november: foto’s beheren met de computer

In een reeks van vier lessen van 2,5 uur leer je foto’s van een fototoestel of van een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto’s per mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen, rechtzetten,…) en foto’s naar een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met het werken op de computer en dat je een e-mail kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel en op de computers van het dienstencentrum. Op vrijdag 8, 15, 22 en 29 november van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 20 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus vlug bij!

 

Donderdag 14 november: lezing ‘Antwerpen, vestingstad’

Antwerpen was in het verleden één van de meest versterkte steden van West-Europa. Wil je meer vernemen over allerlei forten in binnen- en buitenland? Of over de omstandigheden waarin de fortbewoners leefden en werkten? We maken samen een boeiende reis langs belangrijke vestingen over de hele wereld. Nadien bezoeken we de indrukwekkende Brialmont-fortengordel, gebouwd rond Antwerpen omstreeks 1860. Tenslotte besteden we ook aandacht aan nieuwe bestemmingen van dergelijke forten, zoals sociale activiteiten, culturele festiviteiten en natuurbehoud. Om 14 uur. Gratis. Inschrijven verplicht ten laatste op donderdag 7 november. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met VormingPlus Antwerpen.

 

Maandag 18 november: infosessie ‘Mobiel op reis’ (voor smartphonegebruikers)

Met de infosessie ‘Mobiel op reis’ willen we even stilstaan bij het gebruik van de smartphone of tablet als je van plan bent op reis te gaan. Dit is geen cursus over het installeren van bepaalde apps of het specifieke gebruik ervan, maar eerder een overzicht van wat er zoal te vinden is aan nuttige of praktische toepassingen op de smartphone of de tablet. Wat kunnen die bijdragen aan het plezier van de reis zelf, de voorbereiding ervan en het nagenieten achteraf? Bijvoorbeeld apps om hotels te boeken, auto’s te huren, trein- en vliegroutes na te gaan, restaurants en shoppingcentra te vinden, je auto terug te vinden als die ergens in een vreemde stad geparkeerd staat en je bent de weg kwijt, kosten te delen met medereizigers, ‘Thuis’ of ‘Familie’ te kijken in den vreemde,… Uiteraard zal dit overzicht niet volledig zijn en zullen er zeker andere apps zijn die dezelfde functionaliteiten hebben of mogelijkheden bieden, maar in het voorziene tijdsbestek kan – uiteraard – niet alles aan bod komen. Van 9.30 tot 12 uur. Gratis. Inschrijven verplicht.

 

Donderdag 21 november: sjoelbak

Zin in een partijtje sjoelen? Kom dan op 21 november naar het dienstencentrum. Gratis deelname. Iedereen is welkom vanaf 14 uur.

 

Vrijdag 29 november: bloemschikken

Niets fijner dan samen bloemschikken. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 29 november om 13.30 uur (begeleid door Barbara, inschrijven verplicht vóór 25 november). Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot (12 EUR) komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Gepubliceerd op  di 15 okt 2019