Gemeente Gemeente Hove

Activiteiten Dienstencentrum Ten Hove oktober 2019

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 454 08 37.

Disndag 1 oktober: Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet? Doet het toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen? Kom dan op consultatie bij één van de Digidokters. Elke maand houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich van 14.30 tot 16 uur spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of je tablet. Een afspraak maken is verplicht. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.

 

Donderdag 3 oktober: sjoelbak

Zin in een partijtje sjoelen? Kom dan op 3 oktober naar het dienstencentrum. Gratis deelname. Iedereen is welkom vanaf 14 uur.

 

Woensdag 9 oktober: proeven van ‘Samen lezen’

Ga mee op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleider leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Woorden roepen iets op: beelden of herinneringen. Dat mag je tijdens samenlezen delen, of niet. Je bent vrij. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gedicht of ze beginnen er mee. Laat je verrassen, kom gewoon genieten. Nadien krijg je de teksten mee om nog ’s na te lezen of te overpeinzen. Op woensdag 9 oktober, 6 november en 4 december om 14 uur. De drie sessies staan los van elkaar en kunnen apart worden bijgewoond. Gratis en iedereen welkom! Graag een seintje als je komt. Een organisatie van de bibliotheek en het dienstencentrum.

 

Donderdag 10 oktober: Boer Martijn, de zingende landbouwer

Samana en het dienstencentrum organiseren deze gezellige namiddag met Nederlandstalige meezingers, humor, woordspelingen en gedichtjes. Iedereen is welkom om 14 uur! Kostprijs: 3 EUR, ter plaatse de dag zelf te betalen. Graag een seintje als je komt.

 

Maandag 14 oktober: workshop Facebook

Wil je graag kennismaken met Facebook? Een basisworkshop geeft je een eerste beperkte inkijk in de mogelijkheden van dit sociaal medium: hoe je erop geraakt of hoe je dus een account aanmaakt, wat de meest gebruikte termen en acties zijn die je er kan tegenkomen en ondernemen en wat mogelijke gevaren of praktische toepassingen zijn. Verwacht dus geen doorgedreven en gedetailleerde cursus, maar eerder een meer interactieve workshop die je de eerste stappen leert zetten. Je werkt op een laptop van het dienstencentrum en hoeft dus zelf niks te voorzien. Van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 5 EUR. Inschrijven verplicht (beperkt aantal plaatsen).

 

Donderdag 17 en vrijdag 25 oktober: bloemschikken

Niets fijner dan samen bloemschikken. Het kan in het dienstencentrum op donderdag 17 oktober om 13.30 uur (begeleid door Lieve, inschrijven verplicht vóór 11 oktober) en op vrijdag 25 oktober om 13.30 uur (begeleid door Barbara, inschrijven verplicht vóór 21 oktober). Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot (12 EUR) komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf afgerekend worden.

 

Maandag 21 oktober: workshop ‘De wereld in je zak’ (voor smartphone-gebruikers)

We hebben het allemaal thuis nog wel liggen: een stratenatlas van Antwerpen of België, een Gouden Gids, een stapeltje stafkaarten en stadsplannen. Of van die handige boekjes van De Lijn met de tijden van de bus (weliswaar vervallen in 2016…). Voor de moderne smartphone-gebruiker zijn al deze dingen overbodig! Je vindt die dingen immers terug op je telefoon en bovendien zijn deze gegevens up-to-date. Handig toch? In deze workshop van 2,5 uur leer je de app Google Maps gebruiken. De workshop is gericht op voetgangers, fietsers en/of gebruikers van het openbaar vervoer. Breng je smartphone mee en vergeet je oplader niet. Bij voorkeur heb je een telefoonabonnement met toegang tot mobiele data, maar dat is niet absoluut noodzakelijk. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je de basisbediening van je smartphone al onder de knie hebt, inclusief het installeren van een app. Van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 5 EUR. Inschrijven verplicht (beperkt aantal plaatsen).

 

Woensdag 23 oktober: ‘Van sprookjes en spookjes’ 

Een voordrachtnamiddag met verhaaltjes, meezegversjes, liedjes en gedichten. Lea Keersmaekers, Mia Marien en Els Van Bortel hebben alledrie hun diploma behaald aan de volwassenenafdeling van de Kunstacademie voor Woord, Muziek en Dans in Lier in de afdeling Voordracht. Lea en Mia volgen nu de cursus Welsprekendheid aan dezelfde academie. Els Van Bortel schreef een kindersprookje. Zij willen van 14 tot 16 uur hun passie delen in het dienstencentrum. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Graag een seintje als je komt.

Gepubliceerd op  vr 20 sep 2019