Gemeente Gemeente Hove

Chi Neng Qigong - Lessenreeks

Lessenreeks met zeer efficiënte diepwerkende doch eenvoudige oefeningen waardoor je snel gezond(er) wordt: tot rust komen, je energie opbouwen en beter laten stromen, sterker en soepeler worden. Het verhoogt je concentratie, verlaagt je stress, brengt evenwicht en versterkt je immuunsysteem. Het werkt ondersteunend bij klassieke geneeskunde. Oefeningen om thuis verder te kunnen (ev. met cd/dvd).
Regelmatig starten er nieuwe lessenreeksen.
Tijdens deze lessen, die meestal in een kleine groep worden gegeven, wordt zo veel mogelijk gestreefd naar een evenwicht tussen lichamelijke beweging en innerlijke rust.
In de loop van die lessen krijg je informatie over de essentie van Chi Neng Qigong en leer je onder meer de drie basisoefeningen van deze bewegingsleer:

- de Lift Chi Up, die gericht is op het opnemen en de doorstroming van Qi;
- de 3-Centres Merge, een staande meditatie;
- de Wallsquat, een krachtige oefening voor een sterke energiedoorstroming.

Je krijgt voldoende instructies om dagelijks aan een gong te werken. Dit is een periode van honderd opeenvolgende dagen waarin je eenzelfde oefening elke dag doet. Door de herhaling van de oefening maak je de energiebanen open en leer je de oefeningen steeds meer vanuit je innerlijke kracht te doen. In het begin voer je de oefeningen vooral uit op spierkracht.
Deze lessen werken vooral zeer inspirerend door ervaringen te delen en van gedachten te wisselen met de overige deelnemers. Je zal ook ondervinden dat het Qi-gevoel in groep veel sterker is!!.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 13,00
Basistarief: 13,00 €; Proefles/Info: 7,00 €; Abonnement (6 lessen): 70,00 €; Abonnement (10 lessen): 90,00 €

Waar

't Groen Schooltje

Tickets

Organisatie

Chi Neng Institute Belgium