Gemeente Gemeente Hove

Auteurslezing door Erwin Mortier & Stefan Brijs

Bibkwintet ontvangt 2 auteurs die al jaren tot de literaire top van ons taalgebied behoren. Erwin Mortier schrijft romans, novelles, dichtbundels en essays die meerdere keren in de prijzen vielen. Zijn bekroonde debuut Marcel werd het startschot voor een schrijverscarrière met toppers als Mijn tweede huid (genomineerd voor Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil), Gestameld Liedboek: ...
Bibkwintet ontvangt 2 auteurs die al jaren tot de literaire top van ons taalgebied behoren. Erwin Mortier schrijft romans, novelles, dichtbundels en essays die meerdere keren in de prijzen vielen. Zijn bekroonde debuut Marcel werd het startschot voor een schrijverscarrière met toppers als Mijn tweede huid (genomineerd voor Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil), Gestameld Liedboek: moedergetijden (over de ziekte van zijn moeder die aan Alzheimer lijdt) en Godenslaap (waarin de stokoude Helena terugblikt op haar jeugd tijdens de Eerste Wereldoorlog). Deze taalvirtuoos won in 2009 de Tzumprijs voor de beste literaire zin.
Ook Stefan Brijs staat bekend om zijn barokke zinnen die tot traagheid dwingen. Vorig jaar vierde hij 20 jaar schrijverschap, een beroep dat naar zijn eigen zeggen vooral bestaat uit staren en schrappen. U kent deze auteur vast van zijn roman De engelenmaker, een verhaal dat meermaals werd bekroond en tot op de dag van vandaag lezers blijft beroeren. Ook met Post voor mevrouw Bromley gooide hij hoge ogen. Brijs verruilde Vlaanderen voor het zonnige Spanje en dat gaf extra inspiratie. Zijn meest recente werk Andalusisch logboek is een bonte verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen in het zuiden van Spanje.
Beide auteurs gaan in gesprek en delen hun ervaringen. Zin om dit mee te maken? Reserveer snel een plekje bij één van de Bibkwintet-bibliotheken (Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), via de website bibkwintet.bibliotheek.be of rechtstreeks via de ticketgang.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Basistarief: 7,00 €; aan de kassa: 10,00 €

Waar

Organisatie

Bibkwintet