Gemeente Gemeente Hove

Tai Chi voor Reuma en Artrose in Hove

Tai Chi voor Reuma en Artrose is een programma dat door een team van experts werd ontwikkeld voor mensen met reuma en artrose. De vorm bestaat uit zachte rekoefeningen en ontspannende bewegingen die gericht zijn op lenigheid, spierkracht en algemene fitheid. Het eenvoudige, veilige en effectieve programma is ook geschikt voor mensen zonder gewrichtsklachten.
Tai Chi for Arthritis (TCA) is een programma dat speciaal voor mensen met reuma en artrose werd ontwikkeld door Dr. Paul Lam. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het een veilige en effectieve bewegingsvorm is. Het programma wordt ondersteund door een heleboel verenigingen voor mensen met reuma en artrose van over heel de wereld.

Hoe werkt Tai Chi?
Beweging is een belangrijk onderdeel van elke aanpak van reuma en artrose. De meeste medische experts zijn het erover eens dat die beweging best gericht is op drie factoren: lenigheid, spierkracht en algemene fitheid.
Lenigheidsoefeningen helpen om pijn en stijfheid te verminderen, zodat je makkelijker gaat bewegen.
Werken aan je spierkracht is belangrijk voor de ondersteuning en bescherming van de gewrichten. Sterkere spieren betekent minder pijn.
Fitheid en uithoudingsvermogen zijn belangrijk voor je algehele gezondheid en het goed functioneren van je hart, longen en spieren.
Tai Chi verbetert bovendien de lichaamshouding, brengt lichaam en geest in harmonie en versoepelt de stroom van Qi (de levensenergie die alle lichaamsfuncties regelt en bepalend is voor je gezondheid en vitaliteit).

Stijl
Er bestaan veel verschillende Tai Chi-stijlen, elk met hun eigen waarden en voordelen. Het team van Dr. Lam heeft samengewerkt met experts uit de medische wereld om een eenvoudig, veilig en effectief programma samen te stellen.
Een recente studie heeft uitgewezen dat het TCA-programma zinvol en veilig is in de aanpak van reuma en artrose (The Journal of Reumatology - 2003).

Jouw instructeur
Kris Van Cappellen (o1963) beoefent Tai Chi sinds 1988. Hij verbleef twee jaar in de Volksrepubliek China, waar hij zich verdiepte in Tai Chi, Qigong en de Chinese Geneeskunde. Sinds 2003 geeft Kris Tai Chi voor beginners en gevorderden in Mortsel en Borgerhout. Hij is een door Paul Lam gecertifieerd instructeur voor het TCA-programma.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 130,00
voor een reeks van 15 lessen. De eerste les is een gratis proefles.

Organisatie

Rust in Beweging