Gemeente Gemeente Hove

Beleef de open ruimte in de Boshoek

Open ruimte in de kijker in de Boshoek (Hove, Lint, Kontich, Boechout) Wandelen, fietsen, spelen, proeven...op 5 april beleef je de Boshoek zoals nooit tevoren. Wat staat er op het programma? Gezamenlijke picknick (12u): breng je eigen lunch meeBezoek aan de boerderij 'Gasthuishoeve Boshoek'Fietstocht naar de Babbelbeekse Beemden en wandelingen in het Uilenbos en het bos van ...

Open ruimte in de kijker in de Boshoek (Hove, Lint, Kontich, Boechout)

Wandelen, fietsen, spelen, proeven...op 5 april beleef je de Boshoek zoals nooit tevoren. 

Wat staat er op het programma?

  • Gezamenlijke picknick (12u): breng je eigen lunch mee
  • Bezoek aan de boerderij 'Gasthuishoeve Boshoek'
  • Fietstocht naar de Babbelbeekse Beemden en wandelingen in het Uilenbos en het bos van Marpingen
  • Boerderijverhaal voor jong en oud
  • Streekverhalen in de Tijdmobiel
  • De nieuwe fietskaart in de kijker
  • Informatiemarktje van alle partners en streeknatje en -droogje 

Info over het hele evenement  kan je lezen op www.provincieantwerpen.be. Zoek Zuidrand.

De Grote Boshoek kennen we allemaal van het Uilenbos maar dit meer dan 500 ha grote gebied herbergt nog heel wat andere pareltjes. Vandaag gaan we er twee al fietsend ontdekken, eentje in het noorden en ééntje in het zuiden van het gebied! De voorjaarsflora staat in deze periode vermoedelijk op zijn hoogtepunt, dus starten we met een verkenning van de voorjaarsflora in het Uilenbos op zoek naar de vele voorjaarsbloemen en wie weet het Orangetipje of een ree. Nadien fietsen we door naar Duffel voor een bezoek aan de Babbelbeekse beemden waar Johan Asselberghs ons op sleeptouw neemt in deze unieke overstroombare natuur die vlot toegankelijk werd gemaakt met een vlonderpad. We lichten al een tipje van de sluier over de inrichtingsplannen voor de toekomst. Met wat geluk kunnen we het zeldzame Zomerklokje al bewonderen en kikkerdril of pas uitgekomen dikkopjes.

De Boshoek is een gezamenlijk project van verschillende natuurpuntafdelingen en dus verenigen we ons met de 4 afdelingen Zuidrand, Oude Spoorweg, Land van Reyen en de Wielewaal voor deze fietstocht op zoek naar natuurwaarden.
Afspraak: we spreken om 12u. af aan de Boshoekstraat 99 te Hove waar we samen picknicken (eigen picnic meebrengen!) alvorens we het Uilenbos gaan verkennen. Nadien springen we op de fiets en rijden dwars door het hele open ruimtegebied naar de Babbelbeekse Beemden waar we na het bezoek omstreeks zowat 17.00 uur een drankje kunnen nuttigen en nog wat nakeuvelen. Einde voorzien omstreeks 17.30 uur.
Zeker de moeite dus om de Grote Boshoek samen met ons te verkennen!
Meebrengen: je fiets, waterdicht schoeisel en een picknick (die in droge omstandigheden kan plaatsvinden bij regenweer!).
Leiding: Hugo Waeterschoot - hugo.waeterschoot@scarlet.be - 0477/33 23 30
Johan Asselberghs - asselberghsjohan@gmail.com - 0479/65 29 07

Informatie

Wanneer

Waar

Organisatie

Natuurpunt Zuidrand Antwerpen