Gemeente Gemeente Hove

Kindernatuurzoektocht in het Uilenbos

Vandaag, gedurende de week van het bos, willen we je zelf het Uilenbos laten ontdekken. Het Uilenbos te Hove ligt er nog steeds vrij ongestoord bij. Je kan er statige eiken en beuken bewonderen maar ook vochtige broekbossen. Door deze afwisseling komt er heel wat biodiversiteit voor, denk maar aan voorjaarsplanten, reeën, hazelwormen, spechten… en heel wat meer. Maar vandaag kunnen jull...

Vandaag, gedurende de week van het bos, willen we je zelf het Uilenbos laten ontdekken. Het Uilenbos te Hove ligt er nog steeds vrij ongestoord bij. Je kan er statige eiken en beuken bewonderen maar ook vochtige broekbossen. Door deze afwisseling komt er heel wat biodiversiteit voor, denk maar aan voorjaarsplanten, reeën, hazelwormen, spechten… en heel wat meer.
Maar vandaag kunnen jullie dit zelf bewonderen aan de hand van een zoektocht die we speciaal hebben uitgestippeld voor jullie. We vertellen je heel wat weetjes en laten je zelf veel ontdekken. Je kan vertrekken wanneer je wil tussen 10 u. 's morgens tot 15 u. 's namiddags langs de kant van de Lintsesteenweg. Je krijgt dan een speurtocht mee die we op het einde samen met je bekijken op onze grootse Uilenbosbank. De speurtocht is uitgewerkt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar… maar wees gerust, volwassenen kunnen hem ook uitlopen hoor. Reken op minstens 1,5 u. voor de wandeling.
Afspraak: toegang aan de Lintsesteenweg.
Meebrengen: je verrekijker, indien de gelukkige bezitter. Voor de wandeling volstaat stevig wandelschoeisel tenzij bij hevige regenval de dagen ervoor. Dan zijn laarzen echt wel noodzakelijk.
Leiding: Hugo Waeterschoot - 0477/33 23 30 - hugo.waeterschoot@scarlet.be

Informatie

Wanneer

Organisatie

Natuurpunt Zuidrand Antwerpen