Gemeente Gemeente Hove

De Schrijfwijzen

Om 19.30 uur gaan de deuren van De Markgraaf (Kapelstraat 8, eerste verdieping) open en kan je je aanmelden. Om 20 uur stipt start het taalspel. Het einde is voorzien rond 22 uur. Inschrijven kan online via https://forms.gle/jLjyRi5VaPY2twtK7. Schrijf je chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje? Met of zonder streepje? Met of zonder e? Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibl...
Om 19.30 uur gaan de deuren van De Markgraaf (Kapelstraat 8, eerste verdieping) open en kan je je aanmelden. Om 20 uur stipt start het taalspel. Het einde is voorzien rond 22 uur. Inschrijven kan online via https://forms.gle/jLjyRi5VaPY2twtK7.

Schrijf je chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje?
Met of zonder streepje? Met of zonder e?

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen je uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

Speel mee op vrijdagavond 9 oktober in één van de 75 deelnemende bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Deelname is gratis! De tekst voor deze editie vloeide uit de pen van Bart Van Creayevelt uit Diepenbeek. Hij won de dicteewedstrijd 2020!

Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, multiple choice en spellingbee.
De winnaar van elke bibliotheek gaat aan de haal met een exclusief cadeau!

Kriebelt het om mee te doen? Schrijf je in en begin alvast te oefenen!

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Bib Hove i.s.w.m. Davidsfonds Hove

Categorie