Gemeente Gemeente Hove

Altijd iemand in de buurt met het PersonenAlarmSysteem

Je woont alleen en dat voelt goed, maar wat als er iets misgaat? Met een PersonenAlarmSysteem of kortweg PAS bel je in een wip de alarmcentrale! Buren, familie of vrienden komen je dan meteen helpen.

Het PAS is immers een toestel waarvan je de alarmknop als halssnoer of armband draagt. De zender is aangesloten op een alarmcentrale die jouw kennissen kan waarschuwen. Voor het toestel heb je enkel een stopcontact en een telefoonaansluiting nodig.

Je wordt gevraagd om minstens drie personen aan te duiden. Die worden in geval van nood door de centrale opgebeld. Stel mensen uit je buurt voor die snel willen en kunnen langskomen. Geef hen best een sleutel van je woonst. Vind je niet meteen de nodige contacten? Geen nood, we bekijken samen met jou de situatie en vinden vast wel een oplossing.

De maandelijkse huur hangt af van je inkomen: 10 EUR indien je inkomen minder of gelijk is aan twee keer het leefloon of 17 EUR indien je inkomen hoger is dan twee keer het leefloon. Je betaalt daarnaast 25 EUR waarborg. Die krijg je terug als je het toestel inlevert.

Iets voor jou? Spreek erover met de centrumleider in Dienstencentrum Ten Hove. Zij helpt je graag verder!

Gepubliceerd op  do 14 feb 2019