Gemeente Gemeente Hove

BE-Alert

Meteen verwittigd bij een noodsituatie: schrijf je in! Je gegevens worden gebruikt om je in een noodsituatie te verwittigen. Zowel de inschrijving als de berichten die je zal ontvangen, zijn gratis.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid je in een noodsituatie kan verwittigen. Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirenenetwerk. Dankzij BE-Alert kan je ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail. Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Geen enkele gemeente is vrijgesteld van risico’s. Om snel en gepast te kunnen reageren, is het belangrijk dat je je informeert over de verschillende dagelijkse of uitzonderlijke risico’s die zich kunnen voordoen. Door te weten wat je moet doen, verlicht je ook het werk van de hulpdiensten: je zal minder snel in paniek raken of de foute reflex aannemen. Via BE-Alert krijg je rechtstreeks aanbevelingen van de overheid. Hierdoor weet je meteen wat je moet doen. Inschrijven doe je op deze website.