Gemeente Gemeente Hove

Behaag Hove Natuurlijk

Ga voor streekeigen planten in je tuin.

Kan jouw tuin wel wat opfrissing gebruiken? Ben je op zoek naar nieuwe planten? Neem dan zeker een kijkje in het aanbod van Behaag Natuurlijk, een initiatief van Natuurpunt, de Milieuraad en het lokaal bestuur Hove.

 

Aanbod

Hagen: haagbeuk, bloemen- en bessenhaag, beukenhaag, taxus, vogelbosje,… (twaalf verschillende pakketten). Hagen omheinen je tuin maar bieden nog doorgang voor egels, kikkers en padden. Bovendien zijn deze inheemse hagen aangepast aan het klimaat. Klimplanten: wilde kamperfoelie, hop of bosrank. Ze zijn helemaal hip en verfraaien je schutting. Bomen: een boom zorgt voor leven in je tuin. Hij trekt vogels aan, biedt schaduw op warme dagen en de kleuren veranderen per seizoen. Het aanbod bestaat uit knotwilg, kweepeer en vogelkers. Fruitbomen: verse pruimen, appels, kersen of peren: misschien snoep jij volgend jaar wel van al dit zelf geoogste lekkers. Bijenhotels: wilde bijen hebben het moeilijk. Ze zijn nochtans broodnodig. Ze zorgen voor de bestuiving van bloemen, fruitbomen en gewassen. Bovendien steken ze niet. Geef deze nuttige diertjes een fijn onderkomen in je tuin. Bewaar het hotelletje enkele maanden en hang het op een zonnige plaats in je tuin de komende lente. Van maart tot oktober spelen zich daar boeiende taferelen af met verhalen over verleiding en macho’s. De hotelletjes worden gemaakt door Den Atelier in Niel, een arbeidszorgcentrum voor mensen met arbeidsbeperking.

 

Hoe bestellen?

In de bijlagen en op www.natuurpunt.be/behaag verneem je alles over deze actie (ook folders met plantbeschrijvingen en onderhoudstips). Je vindt er ook het bestelformulier. Dat formulier kan je ook afhalen bij de milieudienst. Bestellen kan tot 31 oktober. Op zaterdag 7 december van 13 tot 15 uur kan je je bestelling afhalen aan de gemeentewerf in de Fazantenlaan.

Gepubliceerd op  ma 16 sep 2019