Gemeente Gemeente Hove

Blèten - Warre Borgmans, Jokke Schreurs & Big Dave Reniers

Donderdag 19 april om 20.15 uur in Da Capo, Lintsesteenweg 1A. Tickets: 7 EUR (voorverkoop cultuurdienst), 10 EUR aan de kassa (indien nog beschikbaar).

Drie kwetsbare mannen, knapen nog,

mét of zonder baard of snor of klak,

getekend door het leven

-de één al wat meer dan de ander-,

alledrie met haar op hun tanden

en veel noten op hun zang,

hopen je te beroeren en ontroeren

met poëtische teksten,

stukjes tranche-de-vie en

onvergetelijke melodieën…

tot de tanden ontwapenend!

 

Warre Borgmans (1956) is een topacteur met een indrukwekkende staat van dienst. Een ras-verteller ook, die zowel dramatisch als lichtvoetig uit de hoek kan komen. Artistiek gedreven, steeds op zoek naar het best mogelijke, nooit rustend op zijn lauweren, geëngageerd werkend voor grote en kleine producties. Warre Borgmans studeerde aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij in 1978 een Eerste Prijs Toneelspeelkunst behaalde. Hij speelde tientallen theaterproducties bij grote en kleine theaters. Bij het grote publiek is hij vooral bekend door zijn werk voor televisie en film. Zo speelde hij onder andere mee in ‘Windkracht 10’, ‘Het Eiland’, ‘Kulderzipken’ en ‘Stille Waters’. Op het witte doek was hij onder andere te zien in ‘Blinker’, ‘Team Spirit’ en ‘Marina’.

Big Dave Reniers (1969) begon mondharmonica te spelen op zijn veertiende, geïnspireerd door grote bluesvoorbeelden als William Clarke, Kim Wilson en James Harman. Hij vormde op zeventienjarige leeftijd de Dizzy Dave Band, waarmee hij acht jaar op tournee trok. Sinds 1994 kreeg hij met de Electric Kings erkenning in gans Europa met een typische mix van Swing, Jump en Chicago-blues. De laatste jaren kan je Big Dave ook terugvinden in de Elmore D Band.

Jokke Schreurs (1960) heeft officieel een diploma in de psychologie, maar de liefde voor Django Reinhardt dreef hem naar een leven in de muziek. Hij heeft al met ontelbaar veel bands gespeeld, vooral jazz maar ook andere dingen die hem muzikaal bevallen. Hij bracht zelf al wondermooie soloplaten uit, naast cd’s met het Jokke Schreurs Trio en het Trio Perdu. De ene avond hoor je hem op een groot podium, de volgende kan je hem misschien vinden in een cafeetje en dan speelt hij niet alleen gitaar maar zingt hij mogelijk ook een selectie uit zijn jukebox, honderden liedjes die allemaal in zijn hoofd zitten.

Gepubliceerd op  wo 14 mrt 2018