Gemeente Gemeente Hove

Boek '750 jaar Hove. Geschiedenis van een dorp in de wereld'

Naar aanleiding van 750 jaar Hove schreven Jelle Simons en Davy Verbeeck een boek over de rijke geschiedenis van ons dorp. Het boek is te koop aan 20 euro bij de diensten Vrije Tijd en Communicatie en in de bib en het dienstencentrum.

Schepen van Cultuur Gerda Lambrecht: “Het was Hugo Peerlinck van verzamelaarsclub Hofila die de aanzet gaf om opzoekingswerk te gaan doen rond 750 jaar Hove. Het vorige geschiedenisboek dateert uit 1957. Een actualisatie was zeker aan de orde. Na vijf maanden verzamelen en schrijven zijn we trots dit nu voor te stellen. We beoogden een vlot leesbaar boek uit te geven waarin ook duidelijk blijkt dat onze slogan niet voor niets 'het dorp is een wereld' is: wat gebeurde er in de wereld en welke weerslag hadden die gebeurtenissen op Hove? Ik denk dat de auteurs daar met de hulp van Hugo (Hofila) en Frans Sermeus en Eddy Beyens van Heemkundige Kring De Markgraaf met glans in geslaagd zijn."

Je kan het boek ook online bestellen. Vul het formulier in en stort 20 euro op rekening BE37 0910 2193 1628 met als mededeling ‘boek 750 jaar Hove’ en je naam, en het boek wordt per post toegestuurd.