Gemeente Gemeente Hove

Cadeautip eindejaarsdagen: boek ‘750 jaar Hove - Geschiedenis van een dorp in de wereld’

In 2022 vierden we 750 jaar Hove. Naar aanleiding van die verjaardag schreven Jelle Simons en Davy Verbeeck een boek over de rijke geschiedenis van ons dorp.

De uitgave geeft een overzicht van hoe ons dorp uitgroeide van enkele landbouwhoeves tot wat het nu is. Het is een vlot leesbaar en leerrijk boek waarin ook duidelijk blijkt dat onze slogan niet voor niets 'het dorp is een wereld' is: wat gebeurde er in de wereld en welke weerslag hadden die gebeurtenissen op Hove?

Het beschrijft onder andere de eerste archeologische vondsten, Hove tijdens de Gallo-Romeinse periode en de middeleeuwen en de belangrijkste gebeurtenissen, figuren, hoeves en kastelen doorheen de loop der jaren: de slag om de galg, onze heilige Sint-Laurentius, het dorpsleven onder Spaans, Frans en Nederlands bewind, de familie Geelhand, Hove tijdens de beide wereldoorlogen, de bende Nauwelaerts, en veel meer…

Het boek is te koop aan 20 euro bij de diensten Vrije Tijd en Communicatie en in de bib en het dienstencentrum. Je kan het ook online bestellen. Vul het formulier op www.hove.be/bestelling-boek750 in en stort 20 euro op rekening BE37 0910 2193 1628 met als mededeling ‘boek 750 jaar Hove’ en je naam, en het boek wordt per post toegestuurd.

Gepubliceerd op  ma 20 nov 2023