Gemeente Gemeente Hove

Concerten en voorstellingen

De dienst Vrije Tijd organiseert onderstaande podiumvoorstellingen in zaal Da Capo (Lintsesteenweg 1A). Tickets bestel je online via onze webshop. Voor fysieke tickets kan je terecht bij de dienst Vrije Tijd (Paul van Ostaijenlaan 6A) op maandag van 14 tot 17 uur, dinsdag van 10 tot 14 uur, woensdag van 14 tot 17 uur, donderdag van 9 tot 12 uur en vrijdag van 9 tot 12 uur.

25 mei 2023: Jan De Bruijn

Singer/gitarist/songwriter Jan de Bruijn (°1958, Rijsbergen) speelt al meer dan veertig jaar uit het hoofd en uit het hart. Doorheen de jaren heeft hij zich gespecialiseerd in jazz, blues en rootsmuziek. In de jaren tachtig leidde hij de rythm ’n bluesband ‘The Crew’, waarna hij in de jaren negentig de Vlaams-Nederlandse band ‘The Gonnabee’z’ met onder meer Pieter van Bogaert oprichtte. Hij deelde ondertussen het podium met artiesten als Raymond van het Groenenwoud, Johnny Copeland, Otis Grand, Jerry McCain, Michael Schack, Calvin Jackson en vele anderen. Met ijzersterke muzikanten Bert Embrechts en Eric Bosteels zal hij nummers brengen uit zijn laatste plaat 'The Long Way Home', die in 2013 de spotlights zag en het EP drieluik 'The Child Remained'. Ondertussen schreef hij nog singles zoals 'Looking Back' (2019) en 'The River' (2022). Jan bezorgt je met zijn opvallende stem, unieke persoonlijkheid en vlotte songs een avond die je niet snel opnieuw zal beleven.

NAJAAR 2023

De ticketverkoop start op 6 juni. Tickets bestel je via onze webshop.

14 september: Sweet Spot

Sweet Spot is het solo coverproject van zanger-gitarist Hans Humblet, een bekende persoon uit de eigen streek (Duffel, Lint) maar ook gekend als professioneel muzikant bij de partyband Level Six. Sweet Spot brengt live-background music door middel van goed gekozen covers. Ideaal voor een avondje in Da Capo dus.

19 oktober: Pieter Serrien: ‘In opstand!’

In de Lage Landen van de zestiende eeuw kwam een bonte groep rebellen in opstand. Ze noemden zich geuzen en streden tegen de katholieke onderdrukking, het Spaanse bewind en de behoudsgezinde regering. Wat volgde was een jarenlange spiraal van geweld, met vervolgingen, beeldenstormen, zeeroverij, staatsgrepen en bloedbaden. De geuzenopstand resulteerde in waanzinnig religieus geweld tussen katholieken en protestanten, een bloedige burgeroorlog, de revolutie van de Lage Landen, de stichting van calvinistische stadsrepublieken en de uiteindelijke breuk tussen noord en zuid, het latere Nederland en België. Een actuele geschiedenis met zowel lokale verhalen als nieuwe inzichten over het verleden van de Lage Landen, waarin de opstandelingen zelf de hoofdrol spelen. Door persoonlijke getuigenissen te gebruiken brengt Serrien onze geschiedenis dichter bij dan ooit en dat in herdenkingsjaar (1572-2022, 450 jaar na het slagen van de geuzenopstand). Ontdek hoe de geuzen een breedgedragen verzetsbeweging vormden, ze een door klimaatverandering, prijsstijgingen en oorlogsdreiging geteisterde bevolking meekregen en hoe ze alles opofferden voor hun rebelse vrijheidsdroom.

9 november: Sgt. Pepper (Beatles Tribute Band)

Deze Antwerpse band stopt de muziek van de Fab Four in een hedendaags kleedje. De band rockt en stoomt doorheen alle periodes van de Beatlesmuziek. Pop, ballads, psychedelica, rock and roll,...: het komt allemaal voorbij! Het speelplezier van de muzikanten wordt steevast doorgegeven aan het publiek zodat ieder optreden van Sgt. Pepper keer op keer een feest voor de toehoorders wordt.

14 december: Les Triadours: ‘Edith!’

Een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden. The show must go on, wat er ook gebeurt. Komt dat zien! Komt dat zien! Edith Gassion, nakomelinge van een roemrijk circusgeslacht. Een overlever. Een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wilde zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maar één ding: zingen, zingen, zingen! Door haar chansons leren we haar beter kennen en via haar muziek doorlopen we haar hele leven. Milord, Hymne à l’amour, Mon Homme, La Marseillaise, Rien de Rien, Une enfant, Padam... Edith Piaf, een vrouw met vele facetten. Op 13 maart 2022 uitgeroepen tot WINNAAR Concours De La Chanson: Prix Liesbeth List!