Gemeente Gemeente Hove

Dag van de Kringwinkel

Op zaterdag 17 oktober is het de jaarlijkse Dag van de Kringwinkel bij Opnieuw & Co, een dag waarop de werking van alle kringloopwinkels in Vlaanderen extra in de verf wordt gezet.

Karothy, Boubakar en Asif zijn trots op Opnieuw & Co, een werkplaats waar mensen die moeilijk op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag geraken kansen krijgen om bijvoorbeeld via het OCMW of stages werkervaring op te doen.

Karothy: “Ik ben geboren in Afghanistan en woon nu vier jaar in België. Ik ben dankbaar dat ik bij de klantendienst van Opnieuw & Co kan werken. Ik leer bij over klanten bedienen en ik kan mijn Nederlands elke dag oefenen dankzij de verschillende mensen die ik ontmoet. Daarenboven vind ik tweedehandsspullen echt interessant. Ze zijn niet duur, maar wel origineel en je kan bij ons elke dag iets anders vinden.” Boubakar was voor hij bij Opnieuw & Co begon te werken nog nooit in een tweedehandswinkel geweest. “Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit die we hier verkopen. Ik vind het ook mooi om te zien dat veel mensen hun goederen echt met veel zorg komen brengen”. “En de meeste klanten zijn ook nog eens heel vriendelijk”, besluit Asif.

Tijdens de Dag van de Kringwinkel op 17 oktober vind je bij Opnieuw & Co een extra aanbod retrogoederen en muziekinstrumenten.

Meer info op www.opnieuwenco.be 

Gepubliceerd op  di 15 sep 2020