Gemeente Gemeente Hove

De Schrijfwijzen, een leuk taalspel in de bib

Wie waagt zijn/haar kans op vrijdag 9 oktober in de bib?

Nadat het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2016 na zesentwintig jaar van het scherm verdween, ontstond 'Het Groot Dictee Heruitgevonden' en opvolger ‘De Schrijfwijzen’, een speels alternatief waarbij niet enkel correcte spelling van belang is: creativiteit en stalen zenuwen zijn even cruciaal om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Dit dictee is geen saaie tekst vol moeilijke woorden maar een meeslepend verhaal dat zich afspeelt tussen de boeken of in de bibliotheek en geschreven is door een jong talent dat door Creatief Schrijven begeleid werd.

De bibliotheek van Hove en het Davidsfonds Hove zetten hier lokaal hun schouders onder. Deze ludieke avond is ingedeeld in drie rondes: een klassiek dictee met een originele tekst, een taalquiz om letters te sprokkelen om een lang woord te vormen en een ‘spelling bee’ van de beste kandidaten.

Om 19.30 uur gaan de deuren van De Markgraaf (Kapelstraat 8, eerste verdieping) open en kan je je aanmelden. Om 20 uur stipt start het taalspel. Het einde is voorzien rond 22 uur. Inschrijven kan online via https://forms.gle/jLjyRi5VaPY2twtK7

Gepubliceerd op  di 25 aug 2020