Gemeente Gemeente Hove

Deelfietsen Blue-bike aan station Hove

De verwachting is dat de nood aan mobiliteit in de regio zal stijgen de komende jaren. Om verdere filevorming te vermijden, plaatsten Blue-bike en Hove 8 Blue-bikes aan het station, ter hoogte van de Kasteelstraat 8. De deelfietsen van Blue-bike zijn een welkome oplossing voor pendelaars die niet langer met de auto tot de bestemming willen pendelen, of die na trein of bus nog een aantal kilometer moeten overbruggen. Zij kunnen de laatste kilometers van hun traject nu ook per fiets verderzetten. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door dagtoeristen die de omgeving willen verkennen. De deelfietsen zijn 24/7 beschikbaar.

Slimme Blue-bikes 
Op de nieuwe Blue-bikelocatie in Hove vinden gebruikers trouwens Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat de klant sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Voordelig tarief dankzij tussenkomst lokaal bestuur Hove en Vlaamse overheid 
Om de Blue-bikes in Hove te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner -zoals de KBC-app- een ticket aankopen. In Hove betalen leden dankzij een tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid slechts €1,15 per rit in plaats van het standaardtarief van €3,15 voor de eerste 24 uur. Lid worden kost €12 per jaar en kan in een paar stappen via de website https://www.blue-bike.be/nl/lid-worden.