Gemeente Gemeente Hove

Dienstencentrum Ten Hove zoekt vrijwilligers voor de boodschappendienst

Voor wie wat ouder en minder mobiel wordt, is boodschappen doen soms een hele opgave, en vaak zelfs helemaal onmogelijk geworden. Daarom hebben wij jaren terug al onze boodschappendienst in het leven geroepen: vrijwilligers die over een eigen wagen beschikken doen boodschappen voor de klant en krijgen daar een kilometervergoeding voor van 0,35 euro per gereden kilometer. Sommige klanten gaan graag zelf mee. In dat geval betaalt de klant zelf zijn of haar boodschappen. Sommige mensen kunnen moeilijk zelf meegaan, in dat geval krijgt de vrijwilliger geld mee om de boodschappen te betalen. In geen geval worden er bankkaarten en codes uitgewisseld.

Het dienstencentrum zorgt ervoor dat de vrijwilliger goed verzekerd is: de omniumverzekering komt tussen bij stoffelijke schade, opgelopen tijdens een opdracht, waarbij jij als chauffeur in fout bent, de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid dekt de schade die een vrijwilliger kan toebrengen aan derden tijdens het verloop van de rit en een bijkomende verzekering dekt de lichamelijke schade die een vrijwilliger kan oplopen tijdens het uitvoeren van een opdracht.

Je engagement is natuurlijk niet onbeperkt. Je kan zelf je grenzen leggen: wanneer je wel of niet boodschappen wil doen. Zeker is dat jij op deze manier voor vele mensen het verschil kan maken! Ben je ge├»nteresseerd? De boodschappendienst van Hove is gevestigd in het dienstencentrum, René Verbeecklaan 3, 03 454 08 37, gv@ocmwhove.be. Kom gerust eens binnen, dan geeft de centrumleider je graag nog meer informatie.

Gepubliceerd op  wo 21 okt 2020