Gemeente Gemeente Hove

Dienstencentrum zoekt chauffeurs voor de mindermobielencentrale

Maak jij mee het verschil voor Hovenaars die mindermobiel zijn?

De mindermobielencentrale wil mensen met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen toch de nodige vervoersmogelijkheden bieden. Familie of vrienden bezoeken, naar de hobbyclub gaan, naar de kapper of de tandarts gaan: het is allemaal niet zo evident als je zelf geen auto bezit, niet fit genoeg meer bent om het openbaar vervoer te nemen of niet bemiddeld genoeg bent om een taxi te betalen.

Om hieraan tegemoet te komen, heeft Taxistop de mindermobielencentrale, of kortweg MMC, in het leven geroepen. De MMC doet een beroep op vrijwillige chauffeurs, mensen die een beetje van hun vrije tijd willen besteden om met hun eigen wagen mensen te vervoeren. Uiteraard worden zij vergoed voor de kosten die ze daarbij maken, namelijk met 0,33 euro (vanaf 1 april 2023: 0,42 euro) per gereden kilometer.

De centrale zorgt er ook voor dat je goed verzekerd bent: de omniumverzekering komt tussen bij stoffelijke schade, opgelopen tijdens een MMC-rit, waarbij jij als chauffeur in fout bent, de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid dekt de schade die een vrijwilliger kan toebrengen aan derden tijdens het verloop van de rit en een bijkomende verzekering dekt de lichamelijke schade die een vrijwilliger kan oplopen tijdens het uitvoeren van een opdracht.

Je engagement is natuurlijk niet onbeperkt. Je kan zelf je grenzen leggen: wanneer je wel of niet wil rijden, welke ritten je wel of niet wil doen. Zeker is dat jij op deze manier voor veel mensen het verschil kan maken en ervoor kan zorgen dat zij hun contact met de buitenwereld niet verliezen.

Ben je geïnteresseerd? De MMC van Hove is gevestigd in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3 (03 454 08 37, gerda.vos@hove.be). Kom gerust eens binnen: de centrumleider geeft je graag meer informatie.

Gepubliceerd op  do 16 mrt 2023