Gemeente Gemeente Hove

Doe goed, geef bloed!

Op 15 mei, 18 september en 27 november kan je bloedgeven in Hove in de Rodenbachschool (Onderwijsstraat 19) van 18 tot 20.30 uur.

Stel je voor: jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed, plasma of bloedplaatjes te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd. Dus waar wacht je op?

Net zoals je eerste schooldag of je eerste kus, is ook je eerste keer bloed of plasma geven bijzonder. Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Niet alleen voor jou, ook voor de patiënt die jij er weer bovenop helpt!

En we kunnen jou meteen geruststellen: het is makkelijk, veilig en pijnloos. Het beste bewijs: wie eenmaal heeft gedoneerd, blijft dat meestal ook doen. Het geeft je namelijk een ongelooflijk goed gevoel. Je weet dat je er iemands leven mee redt.

Elke dag zijn er mensen die bloed nodig hebben: na een ongeval, een operatie, een bevalling … Helaas zijn er nog altijd te weinig mensen die bloed geven. Denk jij eraan om bloeddonor te worden? Zo’n bloedafname gebeurt altijd op een veilige manier door speciaal daarvoor opgeleide personen. Lees op de website van het Rode Kruis meer over het geven van bloed.

In principe mag iedereen tussen 18 en 70 jaar bloed geven, al zijn er een paar uitzonderingen. Check via de donorzelftest of je in aanmerking komt.

Bloed, plasma of plaatjes geven. Dat doen we voor elkaar. Voor wie het nodig heeft. Op een dag is dat misschien jouw buurman, je teamgenoot of je moeder. Help ook mee!

Alle info hierover staat op https://www.rodekruis.be/afdeling/hove-lint/ 

Gepubliceerd op  di 16 apr 2024