Gemeente Gemeente Hove

Donkey Republic in Hove: huur een elektrische deelfiets!

Heb jij de oranje e-bikes van Donkey Republic al gespot in onze gemeente?

De elektrische deelfietsen zijn een initiatief van beheersmaatschappij Lantis. In meer dan 32 gemeentes in Vervoerregio Antwerpen en Waasland kan je een van deze 2.000 e-bikes gebruiken en achterlaten. Ook in onze gemeente! Maar hoe werkt dat precies, zo’n elektrische deelfiets?

Wie de Donkey Republic-app installeert, kan meteen op weg. Je opent de app, ziet een kaart met de dichtstbijzijnde fietsen die beschikbaar zijn en hun batterijcapaciteit. Eens je bij een fiets staat, ontgrendel je die met je smartphone (via Bluetooth). Je kiest zelf hoelang je de fiets huurt.

In de app zie je de tarieven om een fiets te huren voor korte ritten, voor een hele dag of een hele week. Je kan bovendien meerdere tussenstops maken tijdens een rit. Wil je de huursessie beëindigen? Dat zoek je in de app waar de dichtste drop-offlocatie is. Je mag de fiets enkel in zo’n drop-offzone achterlaten, anders betaal je een boete. Zo vermijden we dat fietsen verkeerd geparkeerd worden.

Donkey Republic zorgt zelf voor het onderhoud van de fietsen en batterijwissels in de hele regio. Heb je toch pech onderweg? Dan word je via de chat of telefonisch in de app snel weer op weg geholpen.

Elektrisch fietsen is niet alleen leuk, maar ook handig. Je kan een deelfiets van Donkey Republic bijvoorbeeld combineren met een (deel)wagen, DeWaterbus of openbaar vervoer zodat je sneller en slimmer onderweg bent. Door vervoersmiddelen te combineren vermijd je verkeers- en parkeerstress. Zo zorg je er mee voor dat de gemeentelijke wegen minder belast worden.

Tijd voor een testrit? Download de app, voer de promocode MOBILEHEROES in en krijg de eerste 60 minuten gratis!

www.allesbinnentrapbereik.be 

Gepubliceerd op  di 16 mei 2023