Gemeente Gemeente Hove

Een zee van liefde

Verhalen uit het hart van Pieter Gaudesaboos - interactieve tentoonstelling vanaf 30 maart.

Pieter Gaudesaboos is een van onze meest kleurrijke en veelzijdige illustratoren. Hij bedenkt, tekent en lay-out zijn boeken voor lezers van 0 tot 99 jaar. Uit zijn meer dan 25 titels koos hij er voor deze belevingsexpo twee die recht uit zijn hart komen: ‘Een zee van liefde’ en ‘Klein verhaal met een hart’.

Voor zijn boek ‘Een zee van liefde’ kreeg hij de prestigieuze Boon-literatuurprijs. De jury prees het als een moderne klassieker, en ook lezers zwichtten massaal voor dit gloeiende boek. ‘Klein verhaal met een hart’ is stiller, maar zo teder en juist dat zijn schoonheid even ver draagt.

Leer je Pinguïn, Beer en Mier graag van op de eerste rij kennen? Wil je weten waarom hij een regiestoel, sneeuwstormen en marathonschoenen gebruikt? Kom dan naar de belevingsexpo ‘Een zee van liefde’ in een Bibkwintet-bibliotheek bij jou in de buurt.

Je kan de tentoonstelling bezoeken van zaterdag 30 maart tot en met zaterdag 4 mei in de bibliotheken van Kontich en Edegem. In de andere Bibkwintet-bibliotheken kan je tijdens de expo een leuke, interactieve themastand komen ontdekken. Een ideale activiteit voor tijdens de paasvakantie! Ook met je klas ben je welkom op de tentoonstelling.

Op zaterdag 30 maart openen we feestelijk de expo. Pieter Gaudesaboos zal er ook zijn en neemt je mee op sleeptouw doorheen de wereld van Pinguïn, Beer en Mier. En daar hoort natuurlijk ook een hapje en een drankje bij! Om 10 uur in de bib van Kontich, om 11.30 uur in de bib van Edegem. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Gepubliceerd op  ma 18 mrt 2024