Gemeente Gemeente Hove

Eerste verjaardagpakketten van vzw Feestvarken aangekomen

Onze Sociale Dienst werkt samen met vzw Feestvarken om jarige kwetsbare kinderen te verrassen.

Ieder kind verjaart en voor ieder kind zou dit een feest moeten zijn. Voor kinderen en ouders in een kwetsbare situatie is dit niet eenvoudig. Daarom bezorgt vzw Feestvarken verjaardagpakketten aan kinderen in armoede.

De pakketten worden bezorgd aan de Sociale Dienst van Hove en zijn bestemd voor kwetsbare gezinnen uit Hove met kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Een pakket bevat een cadeautje, een traktatie om uit te delen in de klas en benodigdheden om thuis een feestje te organiseren. Op deze manier kunnen ouders een leuke verjaardag vieren met hun kind.

In Hove zullen zo vierendertig kinderen vanaf dit jaar hun verjaardag echt kunnen vieren. Op deze manier ondersteunen we gezinnen in hun strijd tegen armoede en dit op een laagdrempelige en positieve manier.

Daarnaast is het ook noodzakelijk om kinderen en volwassenen te sensibiliseren rond kinderarmoede. Dit doet vzw Feestvarken door educatieve pakketten en teambuilding uit te werken voor scholen, bedrijven en particulieren. Deze pakketten worden later op het jaar aangeboden aan de basisscholen in Hove. Zo maken we mensen bewust en laten we hen nadenken over armoede. Wie binnen zijn vereniging of bedrijf hiervoor interesse heeft, kan terecht bij de Sociale Dienst.

Gepubliceerd op  vr 15 jan 2021