Gemeente Gemeente Hove

Zaterdag 5 juni: #groendoener - En jij? Wat ga jij doen in het groen?

In de Antwerpse Zuidrand liggen er 230 grote en kleine speelplekken in parken, op pleintjes en in bossen te wachten om ontdekt te worden. Op 5 juni start het project. Wandel, fiets en doe je mee? Scan de QR-code op de flyer (klik op de kleine afbeelding).

Noe Naets uit Hove ging samen met andere kinder- en jongerenreporters uit de acht Zuidrandgemeenten alvast op ontdekking. De verschillende speelplekken werden getest én goedgekeurd. Via leuke ‘challenges’ dagen de reporters andere kinderen en jongeren uit om ook op ontdekking te gaan.

Niet alleen kinderen kunnen naar hartenlust spelen in het groen, ook jongeren vinden er een plek om te chillen. Voor gezinnen en vrienden is er voldoende plaats om gezellig samen te zijn en te genieten van het groen met hun bubbel. Dankzij de vele rustige paden kan je al wandelend of fietsend een bezoek aan verschillende groene plekken combineren.

Of je nu wil spelen, chillen of gewoon genieten van het groen, surf naar www.provincieantwerpen.be/groendoener. Zo ontdek je alle groene speelplekken bij jou in de buurt, de leuke uitdagingen voor kinderen en jongeren en de paden die de speelplekken met elkaar verbinden. En jij, wat ga jij doen in het groen? Deel jouw uitstap naar het groen op je social media onder de #groendoener!

Het project ‘groendoener’ kadert binnen het strategisch project ‘Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand’ en is een samenwerking tussen het departement Leefmilieu van de provincie Antwerpen, Sportpret vzw, OpenMap Consultent en Createlli vzw.

Gepubliceerd op  wo 12 mei 2021