Gemeente Gemeente Hove

Erfgoeddag ’Hoe maakt u het?’

Erfgoeddag ook in Hove op zaterdag 27 en zondag 28 april, telkens van 11 tot 17 uur in De Markgraaf, Kapelstraat 8. Info: 03 454 39 01, cultuur@hove.be.

Oude foto’s uit Hove

Heemkundige Kring De Markgraaf haalt oude foto's van Hove van onder het stof en toont wat de kring aan materiaal over Agfa-Gevaert heeft. Er is gelegenheid tot een drankje.

 

De geschiedenis in met Rik Blomme, cartoonist bij Agfa-Gevaert

Socioculturele vereniging deHOVEnaar heeft sinds een aantal jaren het archief van wijlen Rik Blomme, een cartoonist met uitzonderlijke kwaliteiten, in haar beheer. Als professioneel tekenaar bij Afga-Gevaert creëerde hij ontelbare cartoons, tekeningen en affiches. deHOVEnaar flitst je terug naar de tijd van toen en laat je graag mee genieten van zijn ludieke creaties.

 

Lieven Gevaert

Kom kijken naar de tentoonstelling van Koninklijke Verzamelaarsclub Hofila en ontdek er de vele facetten van het erfgoed van Lieven Gevaert. Naast fotografie op postzegels ontdek je honderden afzonderlijke items over de fabriek Agfa-Gevaert, de persoon Lieven Gevaert, fotografie,… Of wat dacht je van een honderdvoudige vergroting van de postzegel over Lieven Gevaert?

 

Kom je mee op de foto?

In een setting van eind negentiende, begin twintigste eeuw wordt door de Gemeentelijke Kunstacademie en Vision Fotokring een fotoshoot georganiseerd voor klein en groot, jong en oud, individueel, koppel, familie, vrienden,… Je ontvangt de foto digitaal als oude print. De meest originele deelnemers ontvangen hun foto als print op aluminium.

 

Virtuele tour (alleen op zondag)

Streekvereniging Zuidrand toont in samenwerking met Vision Fotokring Hove en de Kleine Expeditie een multimediapresentatie. Laat je onderdompelen in de magische wereld van de Agfa-Gevaertfabriek en verdwaal op een interactieve manier in de wirwar van straatjes. Voor deze virtuele tour werden oud-werknemers en hun familie geïnterviewd. Hun verhalen zijn de leidraad voor dit bezoek en gaan zelfs terug tot het begin van de twintigste eeuw. Ontdek de geheimen van de fabriek en het ambacht van de fotografie van vóór de digitalisering.

 

AV-reeks over Hove (alleen op zaterdag)

Een mooie foto zal bij de toeschouwer ongetwijfeld bepaalde emoties opwekken en dat is vaak de bedoeling van de fotograaf. Een reeks foto’s rond een bepaald thema scheppen voor de toeschouwer een bepaald kader waarin hij/zij die emoties duidelijker kan plaatsen. Bij een audiovisuele presentatie is het de bedoeling, door combinatie van een mooie reeks beelden en de juiste muziekkeuze, deze emoties te benadrukken. Fotokring Parallax Hove wil je tonen hoe zo een AV-reeks wordt samengesteld.

Gepubliceerd op  di 23 apr 2019